gold
verified
plus

Училище "Прогресивно образование" Училище

София, София-град, България map
прогресивно училище, Фондация за образователна трансформация
https://school3.transform.bg
Училище, което се идентифицира и развива като учеща общност, която следва естественото развитие на детето, запазва неговата уникалност и целенасочено ръководи процеса на изследване на света. Процес на активно учене, в чиято основа са ценностите за солидарност, равенство, включване и сътрудничество.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Профилът е:
Прегледан: 2798 пъти
Посетители: 1434
Последно онлайн: 26.03.24
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Училище "Прогресивно образование"
Предучилищна подг.
Начално училище
Основно училище
Гимназия
Допълнителна информация и професионален опит за Училище "Прогресивно образование"

Фондация за образователна трансформация има дългосрочна цел да осъществи цялостна трансформация на образователната система в България. От 2016 година развиваме нов образователен модел, който прилагаме в екосистема от Български прогресивни училища в цялата страна.

Мисията на Българските прогресивни училища е да изграждат свободни и отговорни личности, способни самостоятелно да определят смислите на живота си и притежават знания, умения и нагласи, за да ги осъществят заедно. 

Изграждаме нов модел общностни училища, които се идентифицират и развиват като учеща общност, която следва естественото развитие на детето, запазва неговата уникалност и целенасочено ръководи процеса на активно учене и изследване на света. Ние вярваме в потенциала и свободата на личността и подкрепяме индивидуалното развитие както на всяко дете, така и развитието на всеки учител. Интегрираме изследователско и трансдисциплинарно учене с методите и подходите на International Baccalaureate, Montessori, Direct Instruction, JUMP Math, Let's Think, Responsive Classroom, национални и международни практики и стандарти, утвърждавайки нов модел на професионална учеща общност.

 

Галерия на Училище "Прогресивно образование"
Изпрати съобщение
до Училище "Прогресивно образование"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ