gold
verified
plus

Училище "Прогресивно образование" School

София, София-град, България map
прогресивно училище, Фондация за образователна трансформация
https://school3.transform.bg
Училище, което се идентифицира и развива като учеща общност, която следва естественото развитие на детето, запазва неговата уникалност и целенасочено ръководи процеса на изследване на света. Процес на активно учене, в чиято основа са ценностите за солидарност, равенство, включване и сътрудничество.
Teaching language:
English
Bulgarian
Profile is:
Views: 2858 times
Visitors: 1469
Last online: 25.04.24
With advanced study of
Extra skills на Училище "Прогресивно образование"
Preschool
Primary
Primary school
High school
Additional information and experience за Училище "Прогресивно образование"

Фондация за образователна трансформация има дългосрочна цел да осъществи цялостна трансформация на образователната система в България. От 2016 година развиваме нов образователен модел, който прилагаме в екосистема от Български прогресивни училища в цялата страна.

Мисията на Българските прогресивни училища е да изграждат свободни и отговорни личности, способни самостоятелно да определят смислите на живота си и притежават знания, умения и нагласи, за да ги осъществят заедно. 

Изграждаме нов модел общностни училища, които се идентифицират и развиват като учеща общност, която следва естественото развитие на детето, запазва неговата уникалност и целенасочено ръководи процеса на активно учене и изследване на света. Ние вярваме в потенциала и свободата на личността и подкрепяме индивидуалното развитие както на всяко дете, така и развитието на всеки учител. Интегрираме изследователско и трансдисциплинарно учене с методите и подходите на International Baccalaureate, Montessori, Direct Instruction, JUMP Math, Let's Think, Responsive Classroom, национални и международни практики и стандарти, утвърждавайки нов модел на професионална учеща общност.

 

Gallery на Училище "Прогресивно образование"
Изпрати съобщение
до Училище "Прогресивно образование"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ