+ Предложи новина
21.06.2018

Частно училище след 7 клас. Защо не?

Частно училище след 7 клас. Защо не?

 И тази година частните училища предлагат нестандартни образователни програми за родители, които не вярват в държавните образователни стандарти. Сред тях са например училищата по програмата "Монтесори", където децата могат да се обучават не на чинове, а на пода или на постелки. Тук е и така нареченото Валдорфско училище "Николай Райнов". За първи път проф. Николай Райнов, баща на Богомил Райнов, популяризира този обучителен метод. Децата там работят само с играчки, направени от естествени материали, и учат уроците си не в отделни часове, а в блокове, които продължават по няколко седмици. Примерно четири седмици може да се учи само българска литература, след което да се премине само на математика. Отделно от това задължително има и часове по изкуства. Има и специално вегетарианско меню. У нас има и училище, което следва постулатите на Петър Дънов.

 Частните училища, които приемат след седми клас, започват с цена от 5000 лева и продължават нагоре. Сред най-търсените са "Света София", "Свети Георги", "Дорис Тенеди", "Евростар", "Дрита". Част от тях са кандидатствали за субсидия от държавата и цените им са по-ниски от традиционното. Повечето от тях предлагат възможност за два чужди езика още от ранна възраст. Учениците, които се сдобиват с евростипендии по проекта за ученически практики, са основно в икономическите специалности. Децата най-често разкриват виртуални фирми, чрез които се учат да правят бизнес, да плащат данъци и да отчисляват печалби. Това от години се прави и по проекти на неправителствената организация "Джуниър Ачийвмънт".

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ