verified

Частно основно училище "Проф. Николай Райнов" Училище

София, България
Като всяко валдорфско училище по света, и нашето е рожба на любовта, грижата и задружните усилия на родители и учители. Нашата цел е и то, заедно с децата ни, да изкласи от първи до дванайсети клас и да се превърне в първата валдорфска гимназия в България.
Профилът е:
Прегледан: 6039 пъти
Посетители: 2555
Последно онлайн: 14.04.24
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Частно основно училище "Проф. Николай Райнов"
С паркинг
Езикова гимназия
Със занималня
Начално училище
Основно училище
Допълнителна информация и професионален опит за Частно основно училище "Проф. Николай Райнов"

За нас

 

Какво предлага ЧОУ „Проф. Николай Райнов”?

✓  Индивидуален подход към всяко дете според уникалните му нужди, дадености и таланти
✓  Развиване в еднаква степен на интелект, креативност, артистичност и социални умения
✓  Насърчаване на самостоятелност, изобретателност, общителност и съпричастност
✓  Създаване на жива връзка на учениците с учебния материал, чрез която да научат повече за себе си и да добият опит от заобикалящия ги свят
✓  Изучаване на чужди езици, музика, спорт, занаятчийство, градинарство, евритмия, театър
✓  Поддържане на тясна и ежедневна връзка с природата и възпитаване на любов и отговорност към нея
✓  Развиване на стремеж към доброто, красивото и търсенето на истината.

 

Защо да избера валдорфското училище?

С над 1000 училища в 61 страни на пет континента, валдорфската педагогика събира все повече поддръжници и последователи, като това е най-голямата и бързо развиваща се мрежа от независими нестопански образователни институции в света. Все повече хора разбират, че бъдещето е в ръцете на хората, които могат да създават, а не на тези, които са научени да изпълняват. Възпитавайки уверени и творчески личности, валдорфските училища по света дават на обществото изключително добре развити в естетическо, морално и интелектуално отношение млади хора, които бързо и лесно се адаптират във всякаква среда.

Познанието на Рудолф Щайнер за човешкото развитие показва, че в най-ранна детска възраст малките имат нужда да играят и чрез подражание да опознават себе си и света. Едва след седмата година и смяната на зъбите настъпва времето в човешкото развитие, когато детето е готово да получава знания. Те обаче трябва да се преподават по жив и интересен за децата начин, а не чрез абстрактни и академични понятия. Затова и обучението между 7 и 14 години във валдорфските училища е свързано с много движение, игри, изкуство и ритмични упражения. Те помагат на детето да приеме новите знания не само с главата си, но и да ги преживее чрез чувствата и движенията на цялото си тяло. Широко застъпените занимания по различните изкуства (рисуване, музика, танци и театър) помагат на децата да изразяват чувствата си и да работят за емоционалното си израстване.

 

Сдружение „Училище за нашите деца“

 ЧОУ „Проф. Н. Райнов” е основано от сдружение „Училище за нашите деца”, с идеална цел, в обществена полза – инициатива от родители, учители и антропософи, които искат да разпространяват и развиват валдорфската педагогика в България.

През есента на 2011 г. училището стартира с две деца и един преподавател в наета класна стая в единствената тогава валдорфска детска градина в София. Днес в училището, предучилищната група и школата по изкуства има над 50 деца, 6 основни учители и още 13 преподаватели по различните предмети и изкуства. Училището се помещава в лицензирана двуетажна къща в центъра на София и има своя „Зелена градинка”, в която децата се учат да отглеждат биологично чисти плодове и зеленчуци.

Към 2016 година, лицензът на училището е за основно образование – до 8 клас, а най-големите ученици се обучават в 7 клас. Дипломата, която децата получават е призната от МОН и българското законодателство.

От м. февруари 2016 г., училището има договор за лицензия със Съюза на Свободните Валдорфски Училища и официалното право да ползва имената „Валдорф“ и „Рудолф Щайнер“.

Валдорфското училище се управлява от общност от родители и учители, които заедно вземат решенията както за ежедневните дейности в училището, така и за бъдещото развитие на институцията. Училището е изцяло финансирано от таксите на родителите и дарения от социално отговорни организации.

Бъдещите ни планове включват основаване на гимназия до 12 клас, както и построяването на нова сграда, с голям двор, която да помещава училището, което се разраства с всяка изминала година.

Галерия на Частно основно училище "Проф. Николай Райнов"
Частно основно училище
Частно основно училище
Частно основно училище
Частно основно училище

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Частно основно училище "Проф. Николай Райнов"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ