Регистрирай се
4.8
image
0888 605 419
Изпрати съобщение
 
verified
plus
УЧИТЕЛИ БГ дава възможност на всички потребители
да се свързват безплатно до 20.04.2020 г.

Общност Център за демократично учене Училище

кв. Драгалевци, София, България map
0888 605 419
Център за демократично учене работи според принципите на демократичното образование, предоставяйки свободен избор и самонасочено учене за учениците и самоуправление за центъра.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Профилът е:
Прегледан: 312 пъти
Посетители: 176
Последно онлайн: 05.11.19
С разширено изучаване на
Допълнителна информация и професионален опит за Общност Център за демократично учене

Философията на демократичното образование стъпва на процеса на демократично самоуправление, в който всеки член на училищната общност има равен глас. Да, това на практика означава, че децата наравно с учителите управляват училището. Практикуват демокрация всеки ден, вземайки решения за управлението на ежедневния живот в училището, създавайки правилата, по които общността функционира и следейки те да бъдат спазвани.

 

Когато растеш и учиш в среда, в която основна ценност е зачитане правата на личността и свободния избор това е естествена предпоставка да пораснеш като активен и отговорен гражданин.

 

 

Общност на равенство, взаимно уважение и демократично взимане на решения.

 

Най-добрите условия за учене – както и за работа и живеене – са тези, при които правата и мнението ни са уважени. В демократичното училище има седмични училищни събрания, на които всички членове на общността имат равен глас, без значение от възрастта или статуса. Ученици, учители и родители сядат заедно като равни, за да обсъждат и гласуват във връзка с училищните правила, програмата, проекти и други въпроси. Демократичното взимане на решения в училище не означава възрастните да изоставят задълженията си, означава те да споделят отговорността с по-млади хора.

Резултатът: толерантни, отговорни индивиди с отворено съзнание, които знаят как да изразяват мнението си и да слушат това на другите; добре образовани действени граждани за модерно демократично общество.

 

Едно демократично общество има нужда от граждани, които са креативни, иновативни и действени в техните общности и региони. Децата не научават тези качества чрез уроци и теория. Но тези, които преживяват лична отговорност и демокрация на ежедневно ниво в училищата си, се научават да изразяват това, което мислят, борят се по въпроси, които са важни за тях, разрешават проблеми като група, уважават мнението на другите и допринасят за успешното управление на общностите си. Тези, които са отговорни за собственото си учене, развиват ефективни стратегии за намиране на творчески и новаторски решения на проблеми и имат инструментите, нужни за ученето през целия живот.

 

Силно демократично общество се гради от свободни и активни граждани. За да бъдеш такъв обаче е необходимо средата, в която растеш да те учи и насърчава да познаваш и пазиш демократичните ценности.

 

Затова работим за утвърждаване на демократичния образователен модел в България!

Изпрати съобщение
до Общност Център за демократично учене
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Уроци по уличен танци
Онлайн обучение по Английски език
Обучение Италиански език
Вечерен курс по Испански език
Домашно по Математика за 7 клас
Салса клуб
Частни детски ясли Лозенец София
История на бмв
Курсове Немски език Варна
Английски език по метода Сугестопедия
Частни уроци по Биология Стара Загора
Индивидуални уроци по История
Частно училище София
Народни танци за деца
Йога курсове Благоевград
Уроци по Математика София Сердика
Китара уроци
Уроци по БЕЛ за 5 клас
Уроци по Математика София Красна поляна
Английски курс
Частни уроци по Английски език София
Латино танци за деца
Тренировки по Футбол за начинаещи
Руски език за начинаещи онлайн
Курсове Уеб Дизайн
Уроци по Пиано за начинаещи
Уроци по Математика Стара Загора
Училища Испански език
Летни курсове по Немски
История за 11 клас
Онлайн уроци по Математика
Учител по Испански
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ