Регистрирай се
verified
plus

Общност Ц. Училище

София, България
Ц. работи според принципите на демократичното образование, предоставяйки свободен избор и самонасочено учене за учениците и самоуправление за центъра.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Профилът е:
Прегледан: 425 пъти
Посетители: 232
Последно онлайн: 05.11.19
С разширено изучаване на
Допълнителна информация и професионален опит за Общност Ц.

Философията на демократичното образование стъпва на процеса на демократично самоуправление, в който всеки член на училищната общност има равен глас. Да, това на практика означава, че децата наравно с учителите управляват училището. Практикуват демокрация всеки ден, вземайки решения за управлението на ежедневния живот в училището, създавайки правилата, по които общността функционира и следейки те да бъдат спазвани.

 

Когато растеш и учиш в среда, в която основна ценност е зачитане правата на личността и свободния избор това е естествена предпоставка да пораснеш като активен и отговорен гражданин.

 

 

Общност на равенство, взаимно уважение и демократично взимане на решения.

 

Най-добрите условия за учене – както и за работа и живеене – са тези, при които правата и мнението ни са уважени. В демократичното училище има седмични училищни събрания, на които всички членове на общността имат равен глас, без значение от възрастта или статуса. Ученици, учители и родители сядат заедно като равни, за да обсъждат и гласуват във връзка с училищните правила, програмата, проекти и други въпроси. Демократичното взимане на решения в училище не означава възрастните да изоставят задълженията си, означава те да споделят отговорността с по-млади хора.

Резултатът: толерантни, отговорни индивиди с отворено съзнание, които знаят как да изразяват мнението си и да слушат това на другите; добре образовани действени граждани за модерно демократично общество.

 

Едно демократично общество има нужда от граждани, които са креативни, иновативни и действени в техните общности и региони. Децата не научават тези качества чрез уроци и теория. Но тези, които преживяват лична отговорност и демокрация на ежедневно ниво в училищата си, се научават да изразяват това, което мислят, борят се по въпроси, които са важни за тях, разрешават проблеми като група, уважават мнението на другите и допринасят за успешното управление на общностите си. Тези, които са отговорни за собственото си учене, развиват ефективни стратегии за намиране на творчески и новаторски решения на проблеми и имат инструментите, нужни за ученето през целия живот.

 

Силно демократично общество се гради от свободни и активни граждани. За да бъдеш такъв обаче е необходимо средата, в която растеш да те учи и насърчава да познаваш и пазиш демократичните ценности.

 

Затова работим за утвърждаване на демократичния образователен модел в България!

Изпрати съобщение
до Общност Ц.
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Английски за начинаещи онлайн
Курс по Норвежки език
Уроци по Италиански online
Народни танци за начинаещи Русе
Пилатес за начинаещи
Учене на Английски
Начални уроци по Английски
Гръцки език за начинаещи и напреднали
Йога инструктор
Индийски танци
Курс по Гръцки език Пловдив
Спортни танци
Тест по Френски език
Немски език Варна
Уроци по Зумба в София
Курс по Английски език Стара Загора
Курсове по Рисуване за деца
Школи за Народни танци Варна
Уроци по Компютърна грамотност Варна
Онлайн курс Английски
Хип Хоп танци Варна
Летни курсове по Английски език
Как да науча Английски лесно
Курсове за Уеб Дизайн
Народни танци София начинаещи
Индивидуални уроци по Балет
Учене на Английски Онлайн
Уроци по Немски език София Младост
Курсове София
Немски език Пловдив
Частни уроци по Математика
Курсове Компютърна грамотност
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ