+ Предложи статия
16.02.2016

Започна подаването на документи за прием на първокласници

Започна подаването на документи за прием на първокласници

  Битката за първи клас започна. И тази година в най-големите училища се очаква да има опашки. Родители на бъдещите ученици вече подават документи. 66 000 деца тази есен ще чуят за първи път училищния звънец. Битката за едни същи училища от години налага да има критерии за приема. Основният е адресът на детето. В повечето случаи колкото по-близо, толкова по-големи са и шансовете. Още по-сигурен става приемът и ако детето има братче или сестриче в същото училище. В София до 30 май училищата ще приемат документи. На трети юни ще бъде първото класиране.

 В Бургас пък сложиха край на нощното висене пред училищата със система за онлайн записване. Така всички отговарят на едни и същи правила. Родителите имат право да посочат като желани до пет училища. По данни на Министерството на образованието след първия учебен срок в чужбина са заминали близо 5500 деца. Общият брой на всички ученици у нас е 696 000 и тенденцията за намаляването им продължава.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ