+ Предложи новина
15.07.2019

Заплатите на учителите да скочат с 20% настояват от КНСБ

Заплатите на учителите да скочат с 20% настояват от КНСБ

 Заплатите на учителите да скочат с 20% настояват от КНСБ. Сметките им показват, че за целта в бюджет 2020 трябва да бъдат отпуснати поне 514 млн.лв. за образование. 470 млн. лв. от парите за образование трябвало да отидат за увеличение на работните заплати на педагозите с 20% и с 10% на непедагогическия персонал. Субсидията за университетите пък да е 63 млн.лева. Идеята е сумата да се използва за 30% увеличение на възнагражденията на младите учени и 20% за хабилитирани преподаватели. Според синдиката ръст в заплатите трябвало да има и при държавната администрация, и при социалните работници.

 От обявените данни става ясно още, че в момента липсват 33 000 медицински специалисти. Затова те настояват в бюджет 2020 да бъдат отпуснати 85 млн.лв. повече спрямо тази година,. От тях 35 млн. лв. да отидат за заплати и 50 млн. лв. за изплащане на дейност на болничните заведения за дейностите, които не се плащат от НЗОК.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ