+ Предложи новина
05.07.2015

Занималня за деца в риск отвори в столичния район "Сердика"

Занималня за деца в риск отвори в столичния район

  На екскурзия с пикник и почистване на Витоша. Подобни летни занимания организират от местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в район "Сердика". "Програмата е за две седмици и винаги започва на 1 юли", обясни Мая Митева. В групите има деца в риск, полусираци и сираци, изобщо хлапета, които имат нужда от възпитателна и превантивна работа. Едновременно с това те имат и разходки, и забавления. "Миналата година правихме поход, който съчетахме с почистване в местността Бялата вода", разказа Митева. В храма "Свети Мина" пък отец Борис им говорил за вярата и за нравствените ценности. "Разхождаме ги в центъра, посещаваме музеи, тъй като има деца, които рядко излизат от квартала си", допълва Митева.

 Интересна част от заниманията са и посещението в Националната библиотека и в криптата на храм-паметника "Александър Невски". Любимо място е и зоопаркът. Предвиден е и спорт, водят децата на плуване, а на басейна те могат да се забавляват и с игра на шах и монополи.
 Специална насоченост имат обаче заниманията с насоченост против пушенето, пиянството и футболното хулиганство. Малчуганите пробват специални очила, с които разбират как се чувства шофьорът, когато е с 3 промила алкохол. Пушеща кукла пък показва директно как се отлага никотинът в дробовете.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ