+ Предложи новина
03.06.2015

Зам.-министър Ваня Кастрева: "Математиката е затруднила тазгодишните седмокласници"

Зам.-министър Ваня Кастрева:

  "Математиката е затруднила тазгодишните седмокласници. Има доста двойки на матурите", каза в студиото на bTV зам.-министър на образованието Ваня Кастрева. Днес официално ще излязат резултатите от външното оценяване на децата. По български език продължава да има лексикални и пунктуални грешки в работите на децата.

  Има доста проблеми при работата с текст. Според данните от външното оценяване софиянчетата са се справили най-добре, след тях са децата от Варна и Смолян. Добри постижения има и в Плевен, Хасково и Разград.

  Кастрева обясни ,че изтичането на матурата по литература след седми клас е станало след 8 часа сутринта. И се знае ,че "къртицата" не е човек от системата на образованието".

  Тя коментира и убийството на ученика от Търговско банковата гимназия Георги Игнатов."Това дете е бил отличник, в паралелка със засилено изучаване на немски. Имало е добро име и сред учители, и сред съученици. Потресена съм, защото минути преди трагедията аз бях в Борисова градина и заедно със съученичка на Георги четохме "Майце си" на Христо Ботев", каза Кастрева.

Източник: www.trud.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ