+ Предложи новина
10.05.2021

Зам.-министър Михайлова: Учебният материал е усвоен като за една присъствена година

 Образователната система се справи. Това заяви заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Не се говори за удължаване на учебната година, допълни заместник-министърът.

 Тя обясни, че няма да отпада учебен материал за матурите. Тази година започнахме изключително подготвени, тази година всяко едно училище имало пътеката, по която да върви, посочи Михайлова и допълни, че няма основание да отпада учебен материал. По думите ѝ, темите, които се падат на изпитите са в резултат на учебните програми. Навсякъде материалът за това време на учебната година е усвоен като за една присъствена година. Когато за положили усилия учениците, ще се справят на изпитите, категорична бе Михайлова. Учениците ще бъдат по-малко в класната стая по време на изпитите и ще се влиза през различни входове. Това не е проблем на нашата система, увери Таня Михайлова. Според нея родителите не трябва да се притесняват, а да вярват повече на своите деца. „Учениците ни ще се справят“, увери Михайлова и определи като безотговорно идеите да отпаднат изпитите. От нейна гледна точка изпитите са по-важни за самите ученици и те да разберат докъде са стигнали.

 „Със сигурност ще се види къде са пропуските и дефицитите, може да няма толкова пропуски и дефицити, но изпитът показва докъде си стигнал като обучаем“, каза още Михайлова. Има класове, които се обучават онлайн. Михайлова се надява, че ако стойностите намаляват, учениците ще могат. да се върнат в класните стаи присъствено.

Източник: www.аctualno.com

Оценка 4.89 от 28 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ