+ Предложи новина
07.05.2021

Заболеваемостта в образователната среда намалява

 В навечерието на новата ротация в училищата заради коронавируса попитахме образователното министерство колко време се обучаваха децата в клас тази учебна година. До момента най-дълго на чиновете са били учениците от 1. до 4. клас – средно над 82%. За разлика от тях тези от горните класове са прекарали повече от половината време у дома. Припомняме ви, че в малките населени места ротация почти нямаше. Заболеваемостта в образователната среда отслабва, показват още данните.

 Преди затварянето на училищата през март заразените деца и ученици са 525, а педагогически специалисти – 705. В края на април числата намаляват значително. Те вече съответно са 308 и 242. Над 100 са починалите досега педагогически специалисти. Другият важен въпрос е промени ли онлайн обучението навиците на децата. Родителите не са единни по този въпрос. Социалните умения на децата са частично загубени, сега предстоят дни на адаптация, казват психолози.

 Предложението на Министерството на образованието и науката е от 10 май в клас едновременно да се обучават пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап – 5., 9., 12., 6. и 11.  Ако епидемичната обстановка го позволява, при следващото редуване, което е от 17 май, отново ще се върнат пет класа – 6, 7, 8, 10 и 11. Присъствено ще продължат да учат и учениците от начален етап, и тези, които в слети паралелки, както и такива, които са единствени за съответния клас на училището.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.88 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ