+ Предложи новина
04.12.2019

Забавни образователни предавания вече с дублаж на български по Da Vinci

Образованието и забавлението се срещат – с хитри и полезни  идеи, които да помогнат в учебния процес в класната стая

Телевизионният канал Da Vinci вече дублира на български език своите най-популярни предавания. Ако този образователен канал досега не е бил в полезрението ви, време е да  промените това – той ще ви помогне да оживите вашите уроци с лекота! И ако все още не сте гледали цялата гама от интересни образователни програми, които каналът излъчва, и които могат да ви помогнат в класната стая, ви очаква нещо наистина вълнуващо.

Бранд, на който може да се има доверие

Като световен бранд, присъстващ в над 100 страни и достигащ до над 30 милиона домакинства, Da Vinci се гордее с това, че предоставя безопасна, позитивна и модерна телевизонна среда за гледане. От първото си излъчване през 2007 г., Da Vinci си изгради завидна репутация сред родители и учители, благодарение на качественото съдържание, което предлага.

Тове е видимо от многобройните награди, които получиха програмите, излъчвани по канала, сред които отличия от „Международни детски награди „Еми“, „Детски награди БАФТА“, „Канадски екранни награди“, „Награди на американския филмов институт“ и много други. Така че можете да сте сигурни, че обхванатите теми са актуални, добре проучени и осигуряващи съдържание с най-високо качество.

Селектирано образователно съдържание

Da Vinci е уникален канал, верен на мисията си да образова с висококачествено и информативно телевизионно съдържание. Различни теми от науката, математиката, технологиите, историята, природата, спорта и културата са разгледани в предаванията, чийто автори и водещи са някои от най-добрите педагози от цял свят. Програмите, излъчвани по канала, дават полезни идеи и показват практически начини за подпомагане на обучението в класната стая, с лесни експерименти, математически загадки и неща, които учениците могат да правят и да изработват сами. Децата ще харесат забавните експерименти на Фил от „Уголемена наука“ и любопитните факти, които ще научат за технологиите и научните изследвания в „Знаеш ли как?“. Те ще се смеят до полуда с „Ужасна история“ – но и ще запомнят тази история такава, каквато наистина е била. Човешкото тяло е представено с пълната гама от усещания в „Операция „Ох!“. Това е един различен час по биология. 

Различни стилове на обучение

Съдържанието е подходящо за различни стилове на учене, тъй като илюстрира информацията с примери от реалния живот. Така например на малките спортисти може да е от полза в изучаването на математика и физика приложението в любимия им спорт, а начинаещите художници и учени могат да бъдат мотивирани с реални проекти и експерименти, които да направят сами. Основен акцент в телевизионните програми е да се покаже и обясни изключителното в ежедневието - от науката в смартфона до тайните на природата, и това може да допълни и разнообрази съществуващите учебни планове. И както всички сме открили, дори и най-сложният предмет може да стане разбираем, когато забавлението и въображението са „инжектирани“ в процеса на обучение.

Кратък гид за някои от любимите ни предавания на Da Vinci

За  учениците да гледат предаванията на Da Vinci заедно в клас ще бъде истинско удоволствие, а за учителя  – ценен източник на интересни идеи в планирането на учебния процес – от биология и експерименти по физика и химия до история и технологии. Разберете за какво става дума в тези невероятни предавания и вижте часовете, в които те се излъчват.

„Операция „Ох!“, всеки уикенд от 16:30

Време е за „Операция "Ох!" -  запознайте се с двама лекари - еднояйчните близнаци Крис и Ксанд ван Тюлекен, които упорито си проправят свой път в света на медицината и биологията. Вижте как функционира невероятното и удивително човешко тяло и какво се случва, когато то не функционира както трябва! Техните луди, понякога доста силно миришещи експерименти, показват защо това, което ядем, има значение и как всичко в организма е свързано. И като бонус те представят страхотни трикове, забавни факти и съвети за първа помощ.

„Уголемена наука“, всеки уикенд от 17:00

Можете ли да преодолеете гравитацията с безмоторен самолет от обръчи? Да построите кула, която може да издържи на земетресение? Да овладеете мощта на мълнията? С "Уголемена наука"  вие можете! Фил показва как да направите тези страхотни експерименти по прост начин, който може да се възпроизведе у дома или в училище. След това той прави версии в суперразмер,  за да постигне максимален ефект. Щуро!

„Ужасна история“, всеки уикенд от 17:30

Знаете ли, че е имало война, водена за една кофа? Или че морска птица е провалила битката за Рим? „Ужасна история“ представя историята такава, каквато наистина е била – с всичките й ужасни последици! Герои, злодеи и чудати романтици помагат урокът по история да оживее. Децата ще научат защо Хенри VIII не е бил подходящият човек, от когото да се получават съвети за запознанства, и защо животът на децата във Викторианската епоха не е бил забавен. И със сензационни песни от различни векове те ще се срещнат с Флорънс Найтингейл, шотландската кралица Мария Стюарт и много други. Целият клас ще се смее до полуда с „Ужасна история“!

„Знаеш ли как?“, всеки уикенд от 18:00

Знаете ли как зъзненето произвежда топлина? Знаете ли как спортът подсилва имунната ви система? Знаете ли как можете да осветите дома си с помощта на растения? Знаете ли, че Da Vinci има страхотно предаване, наречено „Знаеш ли как?“. То представя невероятно забавни факти и последните новости в научните изследвания. Всеки епизод обяснява част от ежедневието ни ясно и просто, с фокус върху здравето и здравословния начин на живот, човешкото тяло, животните, земята, дома, храната и технологиите, надниквайки зад кулисите, за да разкрие тайните на живота, който ни заобикаля.

Можете да намерите вълнуващия телевизионен канал Da Vinci в мрежите на A1, BULSATCOM, NET1, VIVACOM и други оператори.

Последвайте Da Vinci Kids TV:

FB: @davincikidstv

Instagram: @davincikidstv

Web: www.davincikids.tv

Оценка 4.86 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ