+ Предложи новина
11.03.2021

За изминалите 4 години разходите за образование са нараснали до 4,5% от БВП

 Управленският екип в Министерството на образованието и науката направи равносметка към края на мандата му и отчете с колко са се увеличи разходите за образование в периода 2017-2021 г.

 „Убедени, че дължим тази отчетност на обществото, започваме поредица, в която ще представим накратко изпълненото през последните 4 години”, пишат от МОН в официалната си страница във фейсбук. От ведомството отчитат, че за изминалите 4 години разходите за образование бяха увеличени от 3,6% на 4,5% от БВП. Екипът на министерството отбелязва, че инвестициите в образование формират в най-голяма степен качеството ни на живот.

 Моделът на разпределение на средствата пък е усъвършенстван по време на мандата. „Повишихме финансирането за училищата и детските градини с малко деца и ученици, за да ги съхраним; за образователни институции в малки и отдалечени населени места и за такива с концентрация на деца от уязвими групи”, посочват от МОН.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ