+ Предложи новина
09.03.2015

За и против домашните

За и против домашните

  Дали с домашните се „затвърдява“ материала или те са още едно натоварване за децата, които и без това са твърде обездвижени и заети с извънкласни занимания? Темата за домашните в училище винаги е била спорна и продължава да се дискутира от педагози и психолози.

  Училище в Германия направи експеримент, като забрани домашните работи. Ръководството се мотивирало с това, че учебните дни са дълги и изморителни. Учениците от 5 до 9 клас в училището „Елса-Брендстрьом" в Северен Рейн-Вестфалия получават домашни само по предметите, по които имат затруднения. Предвижда се повече самостоятелна работа по време на часовете. Според директора „свободното време на никое дете не трябва да е изцяло заето с учене". Реформата в германската образователна система премахна един от гимназиалните класове, за сметка на това се увеличиха часове през останалите. Така децата са на училище по цял ден. Промените бяха подложени на критики от преподаватели, според които учениците са поставени под прекалено голямо напрежение и нямат време за забавления, спорт и хоби.

  Според много учители и родители, след целодневно натоварване, ученето вкъщи не е продуктивно и се прави механично. Това засилва негативното отношение на децата към определени предмети, а една от големите мисии на училището е тъкмо да възпита в любов към познанието.

Източник: www.roditeli.bg

Оценка 4.9 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ