+ Предложи новина
04.09.2019

Във всички области градове се търсят учители

Във всички области градове се търсят учители

 Преди началото на новата учебна година училищата в област Добрич се търсят учители по почти всички общообразователни предмети и редица професионални специалности. Данните на Регионалното управление по образование сочат, че към момента при тях има обявени 21 свободни работни места за преподаватели в училища на територията на областта, съобщиха за Про Нюз Добрич от просветната институция. Неотдавна броят на вакантните места е стигнал до 70.

 Сред десетките свободни работни места най-много вакантни бройки има за преподаватели по математика /4,5 щатни бройки/, както и за начални учители /4/. Търсят се също трима детски учители, по двама преподаватели за възпитатели за целодневно обучение, по руски език, по физика. По другите предмети към момента има по едно вакантно място. Очакват се кандидати и за начални учители в СУ “Никола Вапцаров” в Добрич, ОУ “Васил Левски” в село Божурово, СУ “Стефан Караджа” в Каварна, като в морския град се търси и образователен медиатор в началното училище “Братя Миладинови”.

 Традиционно не достигат преподавателите по чужди езици. Свободни работни места с английски език са обявени в училището в балчишкото село Оброчище, в шабленското Дуранкулак, с руски език се търси в село Коритен, община Крушари. Училищни директори в региона предлагат работа и на учители по български език и литература, математика и информационни технологии, биология и химия, философия и други предмети.

 До началото на новата учебна година в професионалното обучение трябва да бъде осигурен учител по графичен дизайн и визуални изкуства в СУ “Свети Климент Охридски” в Добрич, по фризьорство в професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в областния град, по шлосерство в обединеното училище “Добри Войников” в село Победа, Добричката община. Традиционно, най-трудно се намират учители за училището в село Дуранкулак, предвид неговата отдалеченост, коментираха от РУО.

 Към момента в област Монтана има незаети 83 учителски места, съобщиха от Регионалното управление по образованието в града. В Професионалната природо-математическа гимназия "Климент Охридски" в Монтана, смятана за едно от двете най-добри средни училища в града и региона, има незаети четири учителски места. Търсят се преподаватели по математика, български език и литература, английски и немски език.

 В друго престижно училище - Професионалната финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" в Монтана има свободни места за учители по български език и литература, химия, туризъм, по английски и немски език. Професионалната техническа гимназия "Христо Ботев" в Монтана търси учители по математика, музика, немски език и изобразително изкуство. Свободни места има и в други училища в град Монтана, а също и останалите общини на региона. В община Брусарци има недостиг на 10 учители, във Вълчедръм, Берковица и Бойчиновци не стигат по 8 учители и т.н. Навсякъде са обявени конкурси и се търсят кандидати, уточниха от управлението по образование в Монтана.

 36 свободни работни места са обявени в учебни заведения в Благоевградска област, сочи справка в Регионалния инспекторат Благоевград. 3 позиции са обявени в ЗПГ „Климент Тимирязев“ в Сандански: за учител по теоретично обучение и за учители по общообразователен учебен предмет в гимназиален етап по музика и по изобразително изкуство. Учител по английски език се търси в Девето основно училище „Пейо Крачолов Яворов“ в Благоевград. 7 свободни работни места са обявени в Профилирана гимназия „Пейо Яворов“ в Петрич. Те са за: учител по музика; учител по философия; учител по физическо възпитание и спорт; учител по география и икономика; учител по математика; учител по английски език; учител по физика и астрономия. Учител по български език и литература се търси в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Туховища, община Сатовча. Строителен инженер за преподаване на „Транспортно строителство“ или „Пътно строителство“ в ПГСАГ „Васил Левски“ в Благоевград.

 5 позиции са обявени за НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград: за учител по география и икономика; за учител по биология и здравно образование; учител по френски език; учител по български език и литература; огняр. Свободно работно място за заместник-директор е обявено в Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско.

 Учител по изобразително изкуство се търси в ЦСОП „Св. Паисий Хилендарски“ в Благоевград. 4 свободни работни места са обявени в ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев. Те са за: учител по химия и опазване на околната среда; учител по физика и астрономия; учител по математика и учител по английски език. Образователен медиатор се търси в ПГМСС „Пейо Крачолов Яворов“ в Гоце Делчев. Продължава подаването на документи за учител по компютърна техника и технологии в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев.

 3 учителски позиции са свободни в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Брезница, община Гоце Делчев. Те са за: учител по физика и астрономия; учител по физическо възпитание и спорт‘ учител по английски език. Учител в начален етап се търси в ОУ „Гоце Делчев“ в село Беслен, община Хаджидимово. 4 свободни позиции са обявени в ОУ „Братя Миладинови“ в село Годешево. Те са за: учител по физика и астрономия и човекът и природата; учител по английски език; учител в начален етап по заместване; хигиенист. Учител по философия се търси в Спортното училище в Сандански. В ДГ „Здравец“ в Банско пък се търси огняр.

 Търсят се сто учители за училищата в Бургас и региона. Мераклиите са от цялата страна, сподели пред сайт "Черноморие" инж. Виолета Илиева, началник на Регионално управление на образованието. Свободните места са предимно за учители в занималните в началните класове. Съгласно изискванията на Министерството на образованието и науката във всеки начален клас трябва да има по двама учители - единият водещ, а другият в занималнята. Младият учител започва със заплата 1 000 лева. Търсенето на учители ще продължи до началото на септември.

 Свободните учителски местата се обявяват непрекъснато в сайта на РОУ. Сега се търсят 100 учители, но цифрата се променя непрекъснато, заради запълване на местата, допълни Илиева. Причината да има такова голямо търсене на учители за школата в Бургас и региона, е заради възможността за ранното пенсиониране на учителите. Съгласно изискванията на МОН те могат да излязат в законна почивка на възраст между 54-56 години, стига да имат 25 години и 10 месеца педагогически стаж. От Регионалното управление на образованието съобщиха, че към 1-и август има 207 незаети свободни места в училищата в Бургас и региона след седми клас. Директорите имат възможност да увеличат бройката във всяка паралелка. Съгласно просветното министерство всеки един клас може да има от 18 до 26 ученици, поясни инж. Виолета Илиева. Така няма да се наложи съкращаване на паралелки в нито едно училище в Бургас и региона, както и за затваряне на училища. Идеята на Регионално управление на образованието през следващите години в Бургас и региона да се открият още две училища.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Езикова школа София
Частни уроци по Литература Смолян
Плуване калории
Школа Народни хора
Испански език онлайн уроци
Балетна школа Стара Загора
Частни уроци по Френски Пловдив
Учител на Английски
Йога център
Курсове по Немски Русе
Уроци по Английски за начинаещи
Английски език матура
Народни танци за деца в Младост
Уроци по Индийски танци
Школа по Гръцки език
Икономическа География
Частни уроци по Арабски език София
Уроци по Френски език Варна
Професионални курсове по Готварство
Интензивни курсове по Немски език
Пилатес упражнения за гръб
Рисуване за деца
Текстове на Английски
Салса танци Варна
Школа Латино танци
Курсове по Математика Бургас
Народни танци София начинаещи
Клуб Народни танци Витоша
Курс по Английски език цена
Народни танци София кв Гоце Делчев
Online обучение по Английски
Изучаване на Италиански език
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ