+ Предложи новина
10.10.2019

Вълчев за случаите в Сливен и Ямбол: Опит за погром върху образователната система

Вълчев за случаите в Сливен и Ямбол: Опит за погром върху образователната система

 Ситуацията в Сливенско се нормализира, след като масово родители взеха децата си от училище заради сигнали, че социалните служби отнемат деца от родителите им. Това е провокация и не отговаря на истината, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който участва във форума "Образование България 2030", предаде репортер на БГНЕС. . Вълчев добави още, че родителите са разбрали за предполагаеми неправомерни действия на социалните служби от клипове, публикувани в социална мрежа. Все още не е ясно кой стои зад разпространението на тази дезинформация, допълни министърът на обазованието.

 Има инструкции в училищата в цялата страна. Родителите започват да осъзнават, че са били използвани страховете им. Били са обект на лъжи и дезинформация. Става въпрос за груби манипулации, а това граничи с опит да се разрушат училищата и образователната система", коментира Вълчев.

 На въпрос относно отсъствието на децата от училище министър Вълчев заяви, че в следващите един-два дни няма да се пишат отсъствия на децата, както и че не се планира отучване на пропуснатия учебен материал. Той добави, че такъв опит за дезинформация и фалшиви новини е имало и преди дни в други градове в страната - София и Карнобат, и добави, че това не е единичен случай - и през 2015 г. също са правени опити за дезинформация на обществеността пак по време на избори. Както стана ясно, в последните дни все повече назрява конфликтната ситуация, при която роми от различни градове на страната влизат в училища преди края на учебния процес, за да си вземат децата. Оказва се, че ги води страхът от отнемане на малчуганите от страна на държавата, а последният случай беше от 7 октомври - в Сливен, Ямбол и Карнобат.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ