+ Предложи новина
22.02.2021

Вълчев: Сред учителите няма настроение срещу ваксините, има сдържаност

Който иска детето му може да се тества с антигенен тест. Категорично тестът ще е само пожелание. Педагогическият персонал е във втора фаза. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

"Учениците се върнаха с желание на училище. Радостта е както в първия учебен ден. Да, има пропуски в обучението. Но като цяло нямаме изоставане, спрямо предходната година", добави той. "Като цяло в начален етап нямаме изоставане. Там децата имат най-малък капацитет за самостоятелно учене, отбеляза министърът. Имаме плавно увеличение. Ако се влоши рязко епидемичната ситуация, системата всеки момент може да премине в обучение в електронна среда, като приоритет ще бъдат най-малките ученици и тези в предучилищното образование. Ситуацията е непредвидима", предупреди министър Вълчев.

"43 000 ученици се върнаха в клас. Над 63% от системата е в присъствено обучение. Тази година е необичайна. Позволихме по основателни причини част от децата да са в клас, посредством електронна връзка. Над 1000 деца са с действащи заявления за обучение в електронна среда", разясни той.

"Външното оценяване е необходимо. Така, че няма да предлагам да се отменя. През април месец ще направим проучване, за да решим кои теми да отпаднат. Въпреки това учениците трябва да учат всички теми, това е усилие, което няма да е излишно", уточни Красимир Вълчев. По думите му 24% от учителите са пожелали да се ваксинират до момента. "Няма настроение срещу ваксините, има сдържаност", подчерта той. „Повечето са склонни да се ваксинират, но на по-късен етап. Списъците остават отворени. За нас е важно, че системата на образованието е приоритетна“, заяви министърът на образованието.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.92 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ