Регистрирай се
+ Предложи новина
14.01.2020

Вълчев посети Катар и обеща сътрудничество между българските и катарските училища

 България и Катар ще обменят опит, свързан с управлението на училищата, обучението и методите на преподаване, учебните програми и оценяването на постиженията на учениците и на учителите. Това ще бъде възможно, след като просветният министър Красимир Вълчев и министърът на образованието и висшето образование на Катар д-р Мохамед Абдул Уахед Ал Хамади подписаха Споразумение за сътрудничество в областта на образованието, научните изследвания и технологиите.

 То беше инициирано от катарската страна и предвижда сътрудничество в сферата на училищното и на висшето образование, на научните изследвания и технологиите. С документа ще се насърчава и сътрудничеството между училищата в двете държави.

„През последните години в страната ни се поставя акцент върху развитието на научните изследвания и иновациите“, каза министър Вълчев.

 Споразумението за сътрудничество ще задълбочи и взаимодействието между висшите училища чрез включването им в европейски университетски мрежи. „В тази насока е възможно засилване на сътрудничеството с двустранни споразумения между нашите и катарските университети, добави министър Вълчев. Подписаният документ урежда възможности за сътрудничество в областта на магистърските и докторските програми и научните изследвания. Ще се обменя информация за нормативната уредба, регламентираща академичното признаване на образованието, придобито в чужбина, а също и по въпроси, свързани с оценяване на качеството и акредитацията във висшите училища.

 Заедно с министър Красимир Вълчев в Доха бяха ректорите на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на Медицинския и Техническия университети в София, и на Националната спортна академия. Българската делегация разговаря с ректора на Катарския университет, със заместник-ректора на университета „Хамад бин Халифа“, който се намира в Града на образованието, както и с деканите на факултетите по обществено здраве и по инженерни науки. В Града на образованието се намират и кампусите на осем международни университета, както и училищните и изследователски сгради на фондация „Катар“.

 По време на визитата министър Вълчев се срещна с българи, които живеят в Катар и работят в сферите на образованието, науката и спорта. Програмата включваше и посещение на Спортната академия „Аспайър“ и на Катарската национална библиотека.

Източник: www.monitor.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Испански език Курсове
Курсове по Английски език Варна
Курсове за Фризьори София
Частни детски градини Сухата река
Пилатес в Бургас
Курс по Испански в Русе
Уроци по Биология и Химия Пловдив
Уроци по Китара Варна
Уроци по Хип Хоп танци
Курсове по Английски Пловдив
Уроци по Плуване за деца
Медитация Йога
Начално ниво на Английски език
Уроци по Немски Пловдив
Уроци по Математика за 7 клас Пловдив
Ит обучение
Частна детска градина София Борово
Обучение на Английски език
Курс по Електротехника
Курсове по Шведски
Онлайн уроци по Английски за начинаещи
Курс по Английски Варна
Учене на Английски език
Изучаване на Английски
Суинг танци Варна
Добри курсове по Английски
Йога в Стара Загора
Математика за 5 клас
Балет деца маша илиева
Частен учител по Английски език София
Латино начинаещи и напреднали
Курсове Уеб Дизайн
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ