+ Предложи новина
10.05.2019

Вълчев на наградите „Учител на годината“: Необходимо е да инвестираме в учителите

Вълчев на наградите „Учител на годината“: Необходимо е да инвестираме в учителите

 Най-много разчитаме на учителите за предизвикателствата в бъдещето, защото те са най-важният актьор в класната стая. Учителят е бил и ще остане основен фактор в образователната система. Ролята му се променя с увеличаване на неговите задължения, ето защо разчитаме именно той да подготви децата ни за едно неясно бъдеще.

 Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на церемонията по връчването на наградите "Учител на годината".

 „Разчитаме на учителите да направят децата добри хора и да ги възпитат. Има нужда да проведем положителния разговор за образователната функция. Имаме нужда да бъдем партньори и в най-важната мисия – да направим децата можещи, знаещи и добри хора. Затова е необходимо да инвестираме в учителите. Разбира се, всички останали професионални групи са важни, но ако имаме добри учители, ще имаме и добри кадри'“, допълни още министър Вълчев.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ