+ Предложи новина
03.08.2016

ВТУ подготвя конференция за пътя между университетската аудитория и класната стая

ВТУ подготвя конференция за пътя между университетската аудитория и класната стая

  Катедра "Нова и най-нова история на България" и Ателие "История и памет" при Исторически факултет на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" подготвят мащабна научна конференция с международно участие на тема "Историческото образование и предизвикателствата през XXI век". Събитието ще се проведе на 18 и 19 ноември в зала "Европа" на университета. Форумът се организира в партньорство с Фондация "Проф. Румяна Кушева" - София. Той е ориентиран към широк кръг от професионалисти, ангажирани с проблемите на историческото образование в средното училище и университета, както и към различни образователни актьори, свързани по различен начин с функционирането на историческите знания в обществото.

 Целта на конференцията е да създаде споделено пространство за диалог и да предложи за обсъждане палитрата от нови предизвикателства, пред които са изправени понастоящем университетските преподаватели и учителите по история, да формулира набора от основни въпроси на различните равнища. Ще бъдат обхванати теми от методологията и новостите в историческата наука до образователните практики в средното и висшето образование. Ще се водят дискусии за историческото образование за мисията "Учител", за пътя между университетската аудитория и класната стая.

Източник: www.trud.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ