+ Предложи новина
20.01.2015

Второто място донесоха ученици на СМГ от XI Международна Жаутиковска олимпиада

Второто място донесоха ученици на СМГ от XI Международна Жаутиковска олимпиада

  В оспорвана надпревара на 59 отбора от специализирани училища в 15 държави тимът на Софийската математическа гимназия спечели призовото второ място в отборното класиране. Учениците на Софийска математическа гимназия за поредна година участваха в състезанието и доказаха своите познания в сферата на математиката, информатиката и физиката. В отборното класиране СМГ е на второ място, а индивидуално медалистите са от различни дисциплини.

 В състезанието по информатиката ученикът от 11 клас на СМГ Христо Венев спечели златен медал, а Кристиян Цъклев, 12 клас – сребърен медал. В състезанието по математика Деница Маркова, 11 клас, е със сребърен медал; Александър Тенев, 12 клас, бронзов медал; Емилиан Рогачев, 12 клас, бронзов медал. В състезанието по физика Христоско Чаушев, 12 клас, спечели сребърен медал, а Никола Пулев, 11 клас, бронзов медал.

 Преподаватели на учениците от СМГ са: Линка Минчева, Елена Станчева, Илиян Илиев, Стоян Бахчеванов и Бойко Банчев. Олимпиадата се провежда от 2005 г. насам, като Софийска математическа гимназия участва от 2007 г. В надпреварата участват отбори на специализирани физико-математически училища. Целта е да се пропагандират науките математика, информатика и физика, както и да се развива международното сътрудничество и да се установят приятелски връзки между специализираните училища по цял свят.

Източник: smg.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ