+ Предложи новина
11.04.2018

„Вторият начин“ продължава да е вариант за прием на деца в столичните детски градини

„Вторият начин“ продължава да е вариант за прием на деца в столичните детски градини

  Пореден случай на прием "по втория начин" в столична детска градина. Таен запис, изпратен до медиите, разкрива схема в детското учебно заведение "Буката" в район "Триадица". Синът на Силвия Михайлова влязъл в детската градина след покана от директорката Албена Иванова, която поискала от родителите му протокол за хронично заболяване. Това се случило след като семейството имало неуспешен опит да запише детето си в желаната забавачка, разказало на свой близък за проблема, а той ги свързал с директорката. Така през октомври родителите отнесли необходимите документи за записване на детето си.

 По-късно става ясно, че малчуганът постъпва в детската градина по реда за прием на деца с хронични заболявания. Родителите отказват обаче да се съгласят с тази практика и правят запис от среща с директорката. „Ако е направил два отита в рамките на два месеца, си е абсолютно хронично заболяване. Просто си представях, че тези неща се издават за по-сериозни болести. Не. И нито един лекар, в момента, в който го е установил това, няма да Ви откаже да Ви напише този протокол, разбирате ли”, се чува на записа. Междувременно майката Силвия Михайлова коментира, че е обиден фактът, че се опитват да шантажират родителите да плащат такси, на ръка, под масата да се дават пари, само и само да се ходи на детска градина. „Защото това означава, ако е ясла - точки за детската градина, ако е детска градина, точки за първи клас. А извън градината остават деца, които наистина трябва да бъдат приети", казва още Михайлова.

 "Те са донесли документите в мое отсъствие и са ги оставили на сестрата. Сестрата не ми е предала всички необходими документи”, казва Албена Иванова, директор на ДГ "Буката". От градината са върнали около 200 лв. на семейството за платените такси, а детето е отписано от забавачницата. От Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система изказаха възмущение от случилото се.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.86 от 36 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ