+ Предложи новина
07.07.2017

Втори тур от борбата за ученици: Технологичното училище пред Испанската гимназия

Втори тур от борбата за ученици: Технологичното училище пред Испанската гимназия

 Техническото училище „Електронни системи“ към Техническия университет измести Испанската гимназия от четвъртото място в класацията на школата с най-висок минимален бал за прием в седми клас в София на второ класиране. След първия етап Техническото училище беше на пето място, след 164-та ГПЕИ. След втория етап обаче двете учебни заведения си разменят местата. При ТУЕС, което се изкачва на четвърто място, минималният бал е паднал от първо класиране с 4 точки – до 406,500.

 Испанската гимназия отстъпва на пета позиция с 393 точки, което е с 19,5 надолу от предишния етап. В челната тройка няма промени. Лидер остава Софийската математическа гимназия, където летвата е паднала с 4,5 точки – до 468, следвана от 91-ва НЕГ с минимален бал от 443.500 точки, което е с 6,5 т, по-малко от летвата при първото класиране. На трето място отново е 73 СУ „Владислав Граматиков“, където прагът за вход е с 12 точки надолу до 422.500 т. На шесто място е Втора английска, следвана от Първа английска, които също са си разменили местата, в сравнение с първо класиране. Френската гимназия е на осма позиция, а деветото място е 22-ро СУ „Г. С. Раковски“. Последно в челната десетка е 35-о СУ „Добри Войников“. На второ класиране учениците трябва да се запишат до утре включително в училището в което са класирани, или губят мястото си. В третия етап на класиране участват кандидати, които не са приети или не са кандидатствали до момента.

 На 10 юли, понеделник, пък ще бъдат обявени свободните места след второ класиране. Подаването на документи за третия етап ще е между 11 и 13 юли, а класирането ще излезе до 17 юли. За участие в третия тур учениците подават нови заявления в училища-гнезда или онлайн. Кандидатства се само за тези паралелки, в които има останали свободни места. За да подадат заявление учениците трябва да покажат оригинала на свидетелството за завършено основно образование. Класирането в третия етап става отново по бал, който не се влияе от достигнатите балове на първо и второ класиране.

 Вчера бяха обявени списъците с приетите на първи етап на класиране ученици, завършили осми клас през тази учебна година. Записването ще бъде днес – на 7 юли, а на 10-и ще бъде обявен броят на незаетите места след първи етап на класиране. На следващия ден ще могат да се подават документи за участие във втория тур, а списъците с приетите ученици ще бъдат обявени до 13 юли 2017 г. На 19 юли ще могат да се подават документи за участие в трети етап на състезанието като самото класиране ще бъде обявено на 20 юли 2017 г.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Испански език Онлайн
Езикови курсове Пловдив
Балетни школи Варна
Курсове по Немски език
Уроци по Английски online
Козметичен курс
Школи по Английски език Велико Търново
Тренировки по Баскетбол в Бургас
Школа за Индийски танци
Частни уроци по Български език Пловдив
Уроци по Биология за матура
Балетни школи в Стара Загора
Уроци по Латино танци Пловдив
Курс по Дизайн
Курсове по Холандски
Уроци по Английски София
Индивидуални курсове по Английски
Курсове по Рисуване Бургас
Уроци по Български език за 1 клас
Vimeo уроци по Английски
Френски език за деца
Курс по Информатика
Уроци по Китара София цени
Online уроци по Английски
Уроци по Руски език София
Курсове по Шведски
Йога Медитация и Пилатес
Учител по Математика Люлин
Курсове по Испански език Варна
Езикова школа Немски София
Икономическа География
Уроци по Математика София Красна поляна
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ