+ Предложи новина
09.02.2018

Водосвет откри обновената търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора

Водосвет откри обновената търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора

  С тържествен водосвет, отслужен от старозагорския митрополит Киприан приключи проект за цялостен ремонт и обновяване на търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ в Стара Загора, за който бяха инвестирани 1,3 млн лв по ОП „Региони в растеж“. Школото, в което днес се 46 преподаватели обучават 672 момчета и момичета е създадено през далечната 1921 година. До скоро две трети от сградата бяха частна собственост и това не даваше възможност на училищното ръководство да кандидатства за външно финансиране. През м.г. с решение на старозагорските съветници общинската хазна изплати 800 х лв на частните лица и общината стана единствен притежател на сгради с разгърната площ от 4084 кв м. В хода на проекта беше изградена топла връзка между учебния корпус и физкултурния салон, направени бяха  оповестителна,пожароизвестителна  отоплителна инсталации,а в двора бяха обособени две зони:за отдих и за спорт.

 „Много хора ви обещаваха, че ще решат проблема със сградата и ще я ремонтират. Ние го направихме. Умни сте и сте хубави, можете всичко. Където и да продължите образованието си, върнете се в Стара Загора, защото става все по-хубав град за живеене!“, заяви преди да пререже лентата старозагорският градоначалник Живко Тодоров.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ