+ Предложи новина
28.07.2017

Вкарват насила децата в училищата и детските градини

Вкарват насила децата в училищата и детските градини

  Всички деца трябва да влязат в класната стая – в училищата и в детските градини. Родителите трябва да бъдат убедени в това – ако не могат да бъдат убедени, трябва да бъдат принудени. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на образованието Красимир Вълчев. Той уточни, че проблемът е предимно в семейства с нисък образователен статус. Мобилни групи от учители ще обикалят ромските махали с цел да прибират децата в училище. Тези групи ще включават представители на общините, на агенцията за социално подпомагане, както и полицаи. Изключително важно е да обхванем децата в предучилищна възраст. Ще направим всичко като държава, за да задържим децата в училище, подчерта министрът.

 По думите му недостигът на места в детските градини почти е преодолян. Според Вълчев идеята на БСП "един учебник по предмет" е много ангажираща. Трябва да има многообразие, каза образователният министър. Агресията е проекция на цялото ни общество. Предприели сме редица мерки за нейното ограничаване. Няма единна рецепта. Трябва да има повече психолози в училищата, както и родителите и учителите да работят заедно, за да направят децата по-добри, подчерта Красимир Вълчев.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ