+ Предложи новина
12.11.2020

Вижте в кои градове учениците се връщат в клас и къде ще продължат да учат онлайн

 Връщат ли се гимназистите в класните стаи? Все повече области в страната започнаха да обявяват решенията си как ще продължи обучението на учениците. След разпореждане на здравния министър Костадин Ангелов, учениците от горните класове преминаха в онлайн обучение. Наредбата изтича на 12 ноември.

 В София въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап продължава до 27 ноември, включително. Това реши на днешното си заседание Софийският щаб за борба с коронавируса. Учениците от 6-ти и 7-ми клас преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Мярката се въвежда от петък, 13 ноември и се предвижда да остане в сила до 27 ноември. На директорите на училища се препоръчва при повишаване на броя на заболелите, учебният процес да преминава в електронна среда и за други класове. Към момента 49 столични училища са преминали в обучение от разстояние в електронна среда. Заболелите и карантинирани деца и ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели са 780 човека.

 Присъственото обучение за учениците от 8 до 12 клас се възобновява в Старозагорско. Това обявиха от Областния кризисен щаб и Регионалното управление на образованието. 43 са гимназиите в областта, като всички те са потвърдили, че стартират присъственото обучение. Гимназистите в 24 училища от област Сливен също се връщат в клас, обяви областното управление на образованието. Онлайн ще учат само възпитаниците от 5-и до 12-и клас на СУ "Пейо Яворов". Причината е, че 20% от педагогическия и непедагогическия персонал там е болен. Планирано е присъственото обучение да бъде възстановено на 20 ноември.

 Всички училища от област Враца, с изключение на тези в областния център, преминават отново в присъствена форма на обучение. Решението е взето след направено проучване на епидемичната обстановка, информира NOVA. В Община Враца, където броят на заразените е висок, учениците от 6-и до 12-и клас ще продължат с обучението в електронна среда още седмица.

 В Пловдив учениците от 6-ти до 12-ти клас ще се обучават онлайн до 22 ноември. Там остават затворени 56 училища. В област Плевен засега няма да се затварят училища и няма да се преминава към дистанционна форма на обучение заради коронакризата. Там децата се връщат на училище още в четвъртък. Във Велико Търново пък удължиха дистанционното обучение до края на месеца. В Бургас заради притесненията на училищните директори вече има готовност за преминаване към обучение в електронна среда от разстояние и за учениците от 5-ти до 7-ми клас.

Източник: www.vesti.bg

Оценка 4.83 от 36 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ