+ Предложи новина
20.01.2022

Високите цени на тока може да затворят детски градини

 Високите цени на тока може да наложат затваряне на детски градини. В Пловдив директори търсят спешно решение на проблема. В ЦДГ "Мирослава" фактурата е доста висока. Директорът Радка Гъркова споделя, че сумата възлиза на 3000 лева, а предната е била за 1100 лв. "Трудно бихме могли да ги платим, с договорите, които ни предлага EVN, е невъзможно да покрием разходите. Това са прогнозните цени, те могат да бъдат коригирани, но няма как да ги предвидим и платим", заяви тя. По думите ѝ от една година са на свободния пазар, а разликата в цените не е толкова голяма.

 "В рамките на един месец имаме възможност да прекратим договора с доставчика, но в такъв случай подлежим на неустойка. Надбавката покрива административни дейности, но това не ни гарантира, че няма да бъдем изненадани, защото разходите се покачват", сподели директорът. И допълни, че ток се използва за отопление и изхранване на децата.

 Зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов посочи, че около 110% са се вдигнали разходите за ток. "Чакаме държавния бюджет, за да изготвим и общинския. Междувременно отпускаме помощи според възможностите си", разкри той. И увери, че няма вариант за затваряне на детски градини заради ръста в цената на тока.

Източник: www.dariknews.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ