+ Предложи новина
19.02.2018

В XXI век българско училище e с външна тоалетна

В XXI век българско училище e с външна тоалетна

  Децата в тетевенското село Градежница учат в мизерни условия и ползват външна тоалетна, съобщи бТВ след сигнал в рубриката ни „Аз, репортерът”. В училище „Васил Априлов” дограмата е стара, мазилката е изпочупена, има и проблеми с покрива. Няма вътрешна тоалетна, а само външна, като за да я ползват, ученици и учители трябва да заобикалят цялото училище. „Не е нормално в XXI век да има външна тоалетна”, заяви директорът на училището Ива Лазарова. По думите ѝ до този момент проект за изграждане на вътрешна тоалетна няма. Селото няма канализация и се изискват много средства, за да се направи, отбеляза тя.

 По думите на директорката върви нормален учебен процес, а децата, които живеят по-близо, ходят до тоалетна до домовете си.  Кметът на селото и учител в училището Свилен Чернин иска отговор къде отиват средствата на децата по делегирания бюджет. Той е сигнализирал прокуратурата, Министерския съвет и Министерството на образованието.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.81 от 42 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ