+ Предложи новина
21.02.2018

В СУ започва нова обучителна програма, насочена към комуникацията в социалните мрежи

В СУ започва нова обучителна програма, насочена към комуникацията в социалните мрежи

  Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започва ново обучение. То е насочено към социалните мрежи и новата комуникация там, както и към анализа на съобщенията, които разменяме в социалните мрежи. Основен преподавател и създател на тази нова обучителна програма е Боян Иванович – докторант във Факултета по журналистика и масова комуникация. Сред гост-лекторите е и Георги Ауад от агенция Perceptica, който е сертифициран експерт от Международна асоциация за измерване и оценка на комуникацията.

 В интервю за БНР Боян Иванович коментира: "Новата програма е създадена от нашето желание в университетите да се говори не само за теория, но повече и за практика. Видях нуждата от това и най-вече нуждата от това студентите да знаят какво са социалните мрежи и какво е тяхното влияние, най-вече какви са особеностите на съдържанието там. Ние ще покажем на студентите как да изследват влиянието на медиите като цяло, т.е. да отговорим на въпроси от типа – какъв процент на съдържанието в медиите се отнася до насилие, до убийства, колко от съдържанието се отнася до катастрофи, лоши или добри новини. Можем да изготвим такава статистика. Това, което ще покажем на студентите, е как да го направим. /…/ С медийния анализ виждаме как през журналистиката да видим пиара".

 Георги Ауад добави, че всички канали на информация влияят наравно: "В момента няма точно и ясно разграничение между традиционни медии и съдържанието, което хората препубликуват в социалните мрежи. Има известни блогъри, които могат да повлияят на мнението на обществеността по всякакви теми." Иванович подчерта, че съдържанието трябва да се персонализира според канала. В новото обучение ще бъде застъпена и темата за фалшивите новини.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ