+ Предложи новина
11.01.2017

В столицата: Утре всички ученици на училище!

В столицата: Утре всички ученици на училище!

  „В четвъртък категорично учениците ще бъдат на училище”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова тази сутрин. „Проблем бяха ниските температури и огромните училищни сгради”, обясни тя в студиото на „Здравей, България“ по NOVA. „През зимната ваканция в почти всички училища в София отоплението беше намалено до минимум. С настъпването на много ниските температури, имаше училища, които бяха готови да посрещнат ученици, но те бяха по-малко от останалите. Преценихме, че за да не се създаде общ хаос в София и да се погрижим за здравето на децата, няма да се учи във всички училища”, уточни тя.

 „Кметовете имат право на 3 дни ваканция, която да дадат на учениците при подобни условия. Ние изчерпахме тези 3 дни заради грипа и студа. Не смятам, че има необходимост ваканцията да се удължава още и децата да тръгнат на училище чак в понеделник“, категорична беше Фандъкова.

 Столичният градоначалник разкри, че много ученици са ѝ писали с призив да удължи ваканцията: „Много ученици ми писаха на страницата ми във „Фейсбук“ за удължаване на ваканцията. В началото съобщенията бяха по-остри, включително ме заплашваха, че няма да гласуват за мен, а след това вече се радваха. За моя радост вчера (бел.ред. вторник) вече имаше ученици, които недоволстваха заради това, че няма да са на училище. Което означава, че децата имат нужда от общуването, имат нужда от училището. Мен това много ме зарадва“.

Източник: www.vesti.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ