+ Предложи новина
27.09.2016

В софийско село ремонтът на училище започна на 15-и септември

В софийско село ремонтът на училище започна на 15-и септември

  Практика през последните години е ремонтите в училищата и детските градини в София да започват в началото на лятната ваканцията и да приключат за първия учебен ден. Понякога ремонтите продължават и малко след началото на учебната година. Прецедент е да започват на 15-и септември, както се случва в 86-о основно училище в софийското село Владая. Родители заснемат видео, което разпространяват в интернет. Това дава повод заместник-кметът по строителство в София Ирина Савина да разпореди спешна проверка. Беше издадено предписание да бъде обезопасена строителната площадка. Вътрешният двор на училището се е превърнало в строителна площадка. Между изкопите и багерите тичат деца. Това може да се види във видео, което се появи в интернет пространството.

 Според родители ремонтите трябва да приключват преди началото на учебната година. "Аз съм силно обезпокоена, след като видях как децата тичат между машини и работници! Опънати са обезопасителни мрежи, но не знам дали това е достатъчно. Би трябвало родителите да бъдат информирани", споделя родител на ученик.

 Директорът на училището Зорница Славкова не беше открита за коментар. Борислав Томирков, който е заместник-кмет по строителството в район “Витоша“, заяви, че в момент обектът се обезопасява: "Ремонтът е започнал, както си е по договор, ако не се лъжа на 15 септември. Толкова късно се е започнало, защото имаше една дълга процедура по Закон за обществените поръчки да се усвоят парите. Относно това видео, което е излязло – тук се работеше основно през почивните дни. Непрекъснато се осъществяваше контрол на обекта."

Източник: www.bnr.bg

Оценка 4.83 от 40 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ