+ Предложи новина
19.08.2015

В Сливен откриха площадка оборудвана с уреди за деца с увреждания

В Сливен откриха площадка оборудвана с уреди за деца с увреждания

  В Сливен бе открита детска площадка, оборудвана с уреди за деца с увреждания, съобщиха от пресцентъра на общината. Съоръжението за игра, което се намира в квартал "Българка" в града вече е достъпно. Вчера площадката са инспектирали кметът Кольо Милев и директорът на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в квартала Виолета Попова. Стойността на детската площадка е 30 000 лева, 5 000 са били дарени от "Мото Пфое". Съоръжението е предназначено най-вече за децата от Центъра за настаняване, но свободно ще може да се ползва и от децата в квартала. Върху ударопоглъщащата настилка са разположени една клатушка, спортен уред, развиващ двигателната активност, комбинирано съоръжение, подходящо за деца с увреждания, люлка тип "кош", която също може да се ползва от тях.

 Близо до площадката, която е 90 кв. метра, са поставени пейки и кошчета за отпадъци, предстои изграждането на беседка. Повече от 12 са новите детски площадки, изградени през последните четири години, посочват още от общината.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.92 от 26 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ