+ Предложи новина
02.02.2016

В първи клас децата ще учат как да спестяват, във втори - как се работи в екип

В първи клас децата ще учат как да спестяват, във втори - как се работи в екип

  Как се спестява и какво е значението на спестяването и даряването. Това пък е заложено в програмите по "Технологии и предприемачество" на първокласниците. Най-малките ученици ще трябва също да могат да назоват стоки и услуги, както и да разбират необходимостта от финансови средства за закупуването на стоки. Освен това ще трябва да могат да разграничат "нужда" от "желание". Също в първи клас ще ги обучават на това, колко необходимо е да се пести енергия, както и да боравят безопасно с инструменти. Те ще трябва да могат да конструират изделия от готови елементи и да опознават начините за предварителна обработка на хранителни продукти. В този клас децата се запознават и с понятия като "работно място" и "план за работа".

 Във втори клас децата ще учат как се работи в екип, както и за необходимостта от заплащане на видовете труд. В програмите е записано, че те "прилагат основни правила за работа в екип" и познават популярни професии. На тази възраст хлапетата ще получават знания и за това как се борави с основни битови електроуреди като прахосмукачка и сешоар. Те ще трябва да могат да "свързват изразходването на парите в семейството с потребности и желания".

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ