+ Предложи новина
07.08.2016

В Пловдивския университет все още има свободни места по специалност "Педагогика"

В Пловдивския университет все още има свободни места по специалност

 2789 първокурсници е записал Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ след трето класиране. Числото съответства на 83,38% от акредитирания прием за новата академична 2016/2017 година, обясни зам.-ректорът доц. д-р Христо Крушков. В редовна форма на обучение са запълнени 82% от бройките, а в задочна - 90%. Като университет от класически тип ПУ „Паисий Хилендарски“ предлага обучение в 6 от 9-те области на висше образование. В област „Педагогически науки“ са заети 603 места, от които 479 в редовна и 124 в задочна форма на обучение. Свободни места все още има в професионални направления „Педагогика“ и „Педагогика на обучението по...“

 При „Хуманитарни науки“ са запълнени 469 места, незаетите са 66 в редовно обучение на направления „Филология“, „История“ и „Религия и теология“. Най-голям процент заети места – 96% (789 от 821), има в област „Социални, стопански и правни науки“. Единични свободни места има в специалностите „Право“, „Политология“, „Международни икономически отношения, „Макроикономика“, „Анализ и контрол“, „Социология на правото, икономиката и иновациите“, „Социология и науки за човека“ и „Социална антропология“.

 Най-много заети места, общо 855, има в област „Природни науки, математика и информатика“, като 549 от тях са в направление „Информатика и компютърни науки“. Свободни места в това направление няма. Следват биологическите науки, при които в редовна форма са запълнени 85 на сто от местата, а в задочна - 77%. Химическите специалности са попълнени, както следва в редовна и задочна форма - 58 и 45%. За физическите науки прави впечатление, че в задочна форма са заети всички места, докато в редовна има 34 свободни места. За специалностите с математика остават свободни 26 места. В област „Технически науки“ са се записали 63, остават 21 свободни места в редовна форма на специалността „Телематика“.

 Окончателното запълване на планирания прием на ПУ „Паисий Хилендарски“ за академичната 2016/2017 година ще стане след провеждане на изпитите за специалност „Актьорство за драматичен театър“, които по традиция се насрочват през месец септември, в три състезателни кръга. За настоящата година дните за явяване са 12, 13 и 14 септември, като на тях ще се явят 17 кандидати. Специалността е в областта „Изкуства“, за която все още има по 13 свободни места в специалностите „Джаз и поп изпълнителско изкуство“ и „Музика“.  

Източник: www.novinar.bg

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Гръцки език за напреднали
Частни уроци по Физика Пловдив
Частни детски градини в Бели брези
Кундалини Йога
Курс по Испански език Варна
Разговорник на Английски
Народни танци София Студентски град
Клуб по Спортни танци Хасково
Икономическа География на България
Салса София
Английски език Люлин
Уроци по Немски език София Младост
Забавен Английски за деца
Езикови курсове по Немски
Курсове Козметика
Йога упражнения за отслабване
Салса танцово студио
Френски език курсове
Английски език частни уроци
Уроци по Физика за 9 клас
Школа по Латино танци София
Тренировки по Баскетбол София
Лесно учене на Английски
Арабски език за начинаещи
Немски език уроци
Курсове Маникюр София обяви
Двустранно Счетоводство
Курсове Маникюр София обяви
Народни танци за деца Бургас
Фитнес тренировки за начинаещи
Диктовки по Английски
Уроци по Английски София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ