+ Предложи новина
21.08.2020

В Плевен деца без родители ще получат безвъзмездна финансова помощ за образование

 Плевен получава близо 30 000 лева - 100 процента безвъзмездна финансова помощ, за образованието на деца, лишени от родителска грижа. Това съобщи кметът на общината Георг Спартански. С тези средства местната администрация ще изпълни проект за подпомагане на образователния процес при децата, настанени в седем центрове от семеен тип в Плевен.

 Проектът се финансира от утвърдена от министъра на труда и социалната политика Целева програма за подпомагане на младежи, настанени в социални услуги - делегирана от държавата дейност от резидентен тип в домове за деца, лишени от родителска грижа, която се финансира от Фонд "Социална закрила" към МТСП.

 Целта е да постигне непрекъснат образователен процес на учениците от първи до дванадесети клас, които са настанени в социални услуги. Предвижда се закупуване на преносими компютри с лицензиран софтуер, таблети и мултифункционални устройства. Техниката е необходима за нуждите на децата, живеещи в този тип социални заведения, за да се гарантира възможността да получат при създалите се заради коронавируса условия достъп до непрекъснат образователен процес, подчерта Спартански.

 "Тези 60 деца, които са настанени в седемте Центъра в Плевен, не са второ качество и за тях също е нужно да създадем всичко необходимо за провеждане на дистанционното обучение'', категоричен е кметът.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ