+ Предложи новина
20.11.2017

В офис на политическа партия в Шумен раздавали учебни помагала на турски език

В офис на политическа партия в Шумен раздавали учебни помагала на турски език

  Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев лично е разпоредил проверка по сигнал, че в основни и средни училища в Шумен се разпространяват учебни помагала на турски език. Те се раздавали на деца от 1 до 8 клас. Министърът е поискал обяснение на директорите на въпросните училища.

 По думите му притеснителното е, че помагалата се раздавали от офис на политическа партия, а това било недопустимо. Пред журналисти в Бургас Красимир Вълчев каза, че са ясни издателите на учебните помагала. Чакам проверката да завърши, добави той. Министърът пристигна в морския град за работна среща, която проведе миналата седмица с кмета Димитър Николов, директори, учители и специалисти от общини в Бургаска област. На нея министърът информирал, че ресорното министерство е предвидило да предостави допълнителни средства на математическите гимназии в страната за оборудване на кабинети по природни науки и математика.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ