+ Предложи новина
05.03.2020

В 12 области у нас е обявена грипна ваканция

 Новата грипна вълна се разраства. 12 вече са областите, в които е обявена грипна ваканция за учениците, съобщиха от министерството на здравеопазването. Лекарите са притеснени, че грипът, заедно с паниката от коронавируса, ще препълни медицинските пунктове. 

 В нови три области - Русе, Стара Загора и София-регион, е обявена грипна ваканция за учениците от всички училища. Заради повишена заболеваемост в региона на Варна ваканцията ще продължи до края на седмицата. преустановяват се женските и детски консултации, имунизациите и свижданията в болниците. Продължават да не учат до края на седмицата и учениците в областите Бургас, Перник и Шумен. Частично е обявена грипна ваканция в общините Благоевград, Петрич и Сандански. Не учат и в общините Варна, Бяла и Провадия. В две училища са преустановени занятията в габровските общини Дряново и Трявна. Няма да има учебен процес до края на седмицата в училищата в Граф Игнатиево и в с. Труд, област Пловдив.

 Утре няма да учат и в общините Балчик, Каварна и Генерал Тошево, Дулово и Ситово, и в област Силистра. На 5 и 6 март  няма да се провеждат учебни часове и в две училища в с. Чепинци и Смолян. Междувременно тестовете за коронавирус продължават. В България продължава да няма регистриран случай на заразен с COVID-19. Само за последното денонощие във Военномедицинска академия са приети девет души, които ще останат под наблюдение.

Източник: www.segabg.com

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ