+ Предложи новина
06.01.2017

Удължиха ваканцията на учениците

Удължиха ваканцията на учениците

  Заради грипната епидемия на места увеличиха ваканцията на учениците. За всички училища в област Стара Загора ваканцията се удължава до 10 януари (вторник) включително. През последната седмица се задържа висока заболяемост с епидемични стойности от грип и остри респираторни заболявания - над 330 на 10 000 души.

 Ваканцията на учениците в община Шумен се удължава до 9 януари, включително със заповед на кмета Любомир Христов. Решението е във връзка с усложняване на зимната обстановка, ниските температури, снегонавяванията, затрудненото движение на автобусите и придвижването на учениците и учителите на територията на община Шумен. Със заповед на кметовете коледната ваканция за учениците в четири от осемте общини в област Ловеч се удължава заради влошените метеорологични условия, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев. Най-дълго ще почиват децата в община Луковит. Те трябва да се върнат в класните стаи чак на 12 януари (четвъртък). Понеделник и вторник (9 и 10 януари) са обявени за неучебни в общините Тетевен и Угърчин, където занятията ще бъдат подновени на 11 януари (сряда). За учениците от община Троян последният почивен ден е 9 януари (понеделник).

 Неучебни дни ще бъдат 9, 10 и 11 януари за училищата в област Ямбол. Причината е повишената заболеваемост, съобщи за Дарик директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Лиляна Генчева. 9 и 10 януари ще бъдат неучебни дни и за децата в област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Решението е взето след проведени разговори с Регионалното управление на образованието и с РЗИ.

 В община Велико Търново понеделник и вторник също ще са неучебни дни. Децата трябва да се върнат в класните стаи на 11 януари. Със заповед на кмета Иво Димов до 11 януари, включително, се удължава ваканцията и в Димитровград заради многото болни и усложнената зимна обстановка. Ваканцията за учениците от Хасково също се удължава до 11 януари, включително.

 Официално учениците от Община Благоевград също са в грипна ваканция до 11 януари (включително) заради обявената от днес епидемия в общината. Учениците трябва да са в клас на 12 януари. Грипната ваканция ще бъде продължена с още три дни в Монтана. Училища и детски градини ще останат със затворени врати до 11 януари, съобщи кметът Златко Живков. Последните данни от Регионалната здравна инспекция сочат увеличаване на заболяванията от грип и остри респираторни заболявания във всички възрастови групи.

 Удължиха ваканцията във всички учебни заведения и в обалст Силистра. Със заповеди на кметовете на седемте общини учебните заведения на територията на областта остават затворени до 11 януари, включително. Причината са както очакваните ниски температури, така и усложнената епидемиолагична обстановка и голям брой заболели от грип. С 3 дни увеличават ваканцията и на учениците от Пазарджишка област където от днес е обявена грипна епидемия. За удължаване на ваканцията се говори и в други райони на страната.

 Министерството на образованието призовава кметовете да удължат ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари. Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Официално за всички ученици коледната ваканция бе увеличена до 6 януари. Това означава, че децата трябва да влязат в класните стаи на 9 януари - понеделник.

 Мярката беше взета именно заради бързото разпространение на грипа, както и заради очакваното влошаване на метеорологичните условия, което уплаши директорите, че няма да могат да затоплят учебните сгради.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Клубове за Народни песни
Да научим Английски у дома
Урок по Музика
Английски за трети клас
Курсове Маникюр цени
Частни детски градини в Бели брези
Курсове по Английски език за възрастни
Уроци по Английски език за начинаещи
Курсове Компютърна грамотност
Школи по Английски език Стара Загора
Кик Бокс София за жени
Самоучител по Гръцки език download
Модерен Балет деца София
Музикални уроци
Курсове по Английски за деца
Езикови курсове София
Народни танци София Студентски град
Подготовка за матура по Английски език online
Клуб Народни танци Варна
Уроци по Холандски
Фитнес клубове София
Online курсове по Холандски
Частна детска градина София Овча купел
Интензивни курсове по Английски
Школа по Народни танци Бургас
Онлайн уроци по Китара
Курсове във Варна
Курсове Рисуване
Курсове Маникюр Стара Загора
Английски език видео уроци
Курс по Френски
Детска Футболна школа
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ