+ Предложи новина
15.12.2016

Удължават срока за обсъждане за новите проекти на учебниците за I и V клас

Удължават срока за обсъждане за новите проекти на учебниците за I и V клас

  Срокът за разпространение на проектите на учебници и учебни комплекти за I и V клас за оценка на пригодността от учителите в цялата страна ще бъде удължен до 6 януари 2017 г. Заповед за удължаването е подписана от вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. Проектите трябваше да бъдат изпратени на училищата в страната до 20 декември 2016 г. Издателствата имат ангажимент да разпратят одобрените на първия етап проекти под формата на готово книжно тяло до всички училища, в които учебният предмет се изучава. Ако към проектите за учебници има електронен вариант, той се предоставя в училищата на цифров носител или се посочва интернет адрес, на който е достъпен.

 Първият етап от оценяването на проектите за нови учебници се извърши от оценителни комисии по съдържание, по графичен дизайн и по полиграфическо изпълнение. В състава на комисиите се включват оценители, които са специалисти в съответната научна област, по дидактика или по методика на обучението на съответния учебен предмет, по начална или по предучилищна педагогика, експерти от МОН или РУО, учители, преподаващи учебния предмет, както и специалисти по графичен дизайн и по полиграфическото изпълнение.

 Одобрените на първи етап проекти на учебници и учебни комплекти се разпращат до училищата за оценка от всички учители по съответните предмети в страната. Срокът за оценка на проектите от учителите е до 23 януари 2017 г.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ