+ Предложи новина
05.02.2020

Удължават грипната ваканция в някои области на страната

 Удължават грипната ваканция на учениците във Варна и областта до 7 февруари - включително. Причината е за повишената заболеваемост от грип, която е 192 заболели на 10 000 души. По тази причина продължава не само ваканцията за учениците, но и ограничителните мерки в болниците, детските и женски консултации. Това съобщи д-р Дочка Михайлова - директор на Регионалната здравна инспекция във Варна, след заседание на Областната оперативна комисия за ръководство, координация и контрол в борба с грип и остри респираторни заболявания.

 Следващото заседание на Комисията ще бъде на 7 февруари, петък, от 14 часа. Заради усложнената здравна обстановка във Варна, заседанието на Противогрипната комисия към Здравната инспекция беше планирано за днес. По информация на д-р Янка Драганова, директор на Дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ, през изминалата седмица рязко се е увеличил броят на болните във всички възрастови групи в сравнение с предходните седем дни.

 Епидемична обстановка е обявена в област Враца, прекратяването на учебните занятия в училищата в областта продължава до 9 февруари, съобщават от областната администрация. Решението за обявяване на грипна епидемия и за удължаване на ваканцията е взето на заседание днес на Областния оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/.

 По данни на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ средната заболеваемост през последната седмица е стигнала 266 на 10 000 жители. Най-висока е сред децата и учениците. Досега са обявени 239 случая с усложнения след заболяване от грип и ОРЗ, като повечето от тях са пневмонии. Заповедите на директора на РЗИ-Враца за въвеждане на допълнителни мерки след обявяването на грипна епидемия в областта са публикувани на страницата в интернет на инспекцията. Детските заведения засега няма да прекратяват работата си, но се въвеждат още мерки за намаляване на разпространението на заболяванията. В цялата област ще има и допълнителна информационна кампания за превантивните мерки срещу грип и остри респираторни заболявания.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Практическо Счетоводство
Състезателни танци за деца
Школи по Английски език в Плевен
Частни детски градини Надежда
Частен учител по Английски Младост
Уроци по Химия Варна
Курс Английски Пловдив
Йога за бременни
Спортни танци София
Школи по танци София
Разговорник по Английски
Английски Онлайн уроци
Ноктопластики София
Зумба танци youtube
Балетна школа София Модерен Балет
Ичс Английски
Уроци по Математика Дианабад
Курсове за Масаж
Народни танци начинаещи
Компютърна грамотност за начинаещи
Уроци по Народни танци София Люлин
Уроци по Музика за 1 клас
Летни уроци по Английски
Курсове по Испански език
Немски език за начинаещи онлайн
Уроци по Английски за начинаещи
Психология обучение дистанционно
Школи Народни школа
Английски език видео уроци
Онлайн уроци по Английски език
Частно училище по Немски език София
Подготовка по Математика за 7 клас
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ