+ Предложи новина
06.03.2019

Учителите ще преподават, използвайки виртуална реалност

Учителите ще преподават, използвайки виртуална реалност

 Учителите у нас ще могат да разнообразят уроците, които преподават, използвайки виртуална реалност. С помощта на VR очила децата ще имат възможността да „преживеят“ материала и да се пренесат в друга действителност далеч от класната стая. Това вече е възможно с първата европейска образователна платформа за интерактивно обучение IEDU360.EU, която бе представена официално днес.

 Тя дава възможност на учителите да разработват свои уроци за всички класове и предмети по нов и интерактивен начин. Върху 360-градусови снимки те могат да нанасят различна информация относно нещата, които виждат. Това може да бъде кратък текст, снимка или видео. Ако се налага да учат за Слънчевата система, преподавателите могат да пренесат децата в обсерваторията в Рожен, а над тях да виждат всяка една от планетите. Само с един клик върху една от тях пък учениците могат да се запознаят с нейната маса, размери и всичко друго, което техният учител е сметнал за необходимо да знаят. На платформата са записани много снимки на крепости, язовири, села, които са подходящи за онагледяване на уроците по география и история. Пример за такива снимки са изображенията на Боянската църква, като с помощта на VR очилата учениците могат дори да прескачат камъните пред църквата.

 Освен уроци платформата дава възможност за създаване на упражнения и тестове. Така след като са взели материала, учениците могат да го упражнят по интерактивен начин. Преди контролно пък могат да преговорят уроците, решавайки измислени от учителите им задачи.

 Платформата е създадена като съвместен проект между България, Великобритания, Чехия и Италия по „Еразъм +“. Затова и тя е на различни езици – български, английски, чешки и италиански. Достъпът до платформата е безплатен, като е необходимо учителите само да си направят регистрация. Очилата пък трябва да се осигурят от директорите.

 Платформата вече се използва от учителите от столичното 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“. Те споделят, че тя е лесна и удобна както за тях, така и за учениците, които са по-напреднали с новите технологии. Шестокласничката София показа направена от нея презентация за електрическите вериги с примери от ежедневието. В нея тя представя различни връзки между панорами, започвайки от НДК и стигайки до Лъвов мост. В текста пък отбелязва откога се използва електричеството и първата крушка.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Онлайн уроци по Математика
Зумба танци в Сливен
Брейк денс
Латино танци София начинаещи
Начална Компютърна грамотност
Бокс тренировки вкъщи
Интернет уроци по Английски
Курсове по Испански Бургас
Уроци по Пеене онлайн
Курсове по Рисуване за възрастни
Обучение по Немски
Изучаване на Английски език по интернет
Йога Стара Загора
Уроци по Биология София
Уроци по Арабски език София
Зумба в София
Йога курсове Бургас
История за 7 клас
Интензивни Курсове по Френски
Кандидатстване с География
Уроци по Математика Хаджи Димитър
Учител по Математика Варна
Народни танци деца
Уроци Рисуване
Уроци по Френски език Пловдив
Фризьорски курс Пловдив
Онлайн уроци по Френски език
Вечерен курс по Турски език
Клипове уроци по уличен
Подготовка за матура по Математика 7 клас
Уроци по Музика за 4 клас
Курсове по Испански език Варна
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ