+ Предложи новина
14.07.2016

Учителите ще избират измежду шест учебника по история за петокласниците

Учителите ще избират измежду шест учебника по история за петокласниците

 Учителите ще могат да избират измежду шест учебника по история, по които от предстоящата учебна година да преподават на петокласниците. От внесените за оценяване 8 проекта на учебници през първото "сито" на просветното министерство са преминали 6 проекта, съобщиха от МОН. Досега по един предмет можеше да има максимум по 3 учебника, но от учебната 2016/2017 г. по силата на новия училищен закон ограничението отпада.

 Одобрените проекти са на издателствата "Анубис", "Булвест 2000", "Даниела Убенова - Даниела Биланска", "Просвета Плюс", "Просвета - София" и "Св. Георги Победоносец". Специална комисия от МОН е оценявала както съдържанието, така и графичния дизайн и полиграфическото им изпълнение. Оценителите, сред които учители, преподаватели и научни работници от БАН, са преценили, че проектите на издателствата "Питагор" и "Архимед 2" не отговарят на изискванията на държавния образователен стандарт за учебниците.

 Представители на издателствата са получили възможност да се запознаят със становищата на оценителите, посочиха от МОН. Така тези с одобрените проекти ще могат да отстранят бързо пропуските и да отпечатат проекти, които ще бъдат представени първо в министерството, а след това - оценявани от учителите. Учебници ще се избират общо в 1716 училища в страната, съобщиха от МОН. Очаква се процесът да започне в началото на август. От МОН вече увериха, че новите книги по история за 5-и клас ще са готови за първия учебен ден.

Източник: www.segabg.com

Оценка 4.88 от 26 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ