+ Предложи новина
02.09.2019

Учителите няма да посещават отсъстващите ученици ежедневно, битката обаче продължава

Учителите няма да посещават отсъстващите ученици ежедневно, битката обаче продължава

 Постановление 100 за функционирането на механизма за включване в образователната система на деца в предучилищна и училищна възраст ще бъде променено, от него ще отпаднат изискванията за ежедневни и задължителни посещения в домовете на ученици, които не посещават учебните занятия. Това съобщи в курорта "Камчия" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който връчи награди на отличени учители от Международния конкурс на СБУ за извънкласни дейности, цитиран от БНР.

 Министърът обясни, че битката обаче за връщането в училище на децата от смесените райони и от семейства в риск ще продължи. Вълчев съобщи, че и във Варна, както и в други райони, ще се създадат училища по програмиране като гимназията в Бургас. Красимир Вълчев каза още, че в бюджета за следващата година са предвидени 360 милиона лева за увеличаване на заплатите на учителите с близо 20 процента.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ