+ Предложи новина
29.10.2015

Учител от Павликени е номиниран за световната награда „Учител на годината"

Учител от Павликени е номиниран за световната награда „Учител на годината

  Учителят Неделчо Неделчев в град Павликени е номиниран за световната награда „Учител на годината". Причината за номинацията е работата му с деца с увреждания и с деца от цигански произход, както и това, че провежда обучения и консултации за развитие на общността на хората с увреждания. „Казват, че е хубаво да си номиниран и аз съм много щастлив за това. Предполагам, че това е някаква оценка за работата ми", каза учителят. Неделчо Неделчев каза, че основната му цел е да изгражда деца, които са подготвени за живота и са добри граждани на страната. Той добави, че вижда промяната и е щастлив от това. Основата са социалните и гражданските умения, които притежават.

 „Имаме много добри образователни традиции. Нещо, което сме постигнали с успехи, няма как да остане на заден план. Познавам стотици учители, които са много вдъхновени. Учителят може да промени света, променяйки един ученик, това е цяла една вселена. Така, че промяната настъпва отнякъде", допълни той.

 Неделчев е номиниран от център "Малипе" - една от фондациите, които работят за т.нар. "ромско включване". Наградата има финансово измерение, което обаче е за благотворителна цел - учредяване на стипендии и други.

Източник: www.news.bg

Оценка 4.87 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ