+ Предложи новина
10.06.2019

Училищни директори в Пловдив са притеснени заради ученика, обвинен в тероризъм

Училищни директори в Пловдив са притеснени заради ученика, обвинен в тероризъм

 Новината, че непълнолетен радикализиран ученик от Пловдив е готвел атентат, хвърли в смут училищни директори под тепетата. Те твърдят, че в гилдията не се е разчуло за ареста на момчето след специализирана акция на МВР, ДАНС и прокуратурата преди два дни.

 16-годишен тийнейджър от българско семейство е задържан в четвъртък, а в петък специализираният съд е гледал мярката му. Съмненията са, че в последните месеци момчето е попаднало под влиянието на терористична организация и под нейните указания само е сглобило бомба самоделка, която имало намерение да взриви. По неофициална информация младежът е ученик от елитна гимназия в Пловдив.

 Не съм уведомена за такъв случай, коментира Иванка Киркова, началник на Регионалното управление по образование в Пловдив. Правилата при всякакви инциденти повеляват тя да бъде уведомена в рамките на час. Киркова обаче уточни, че в случая не се знае къде е разкрит заговорът и дали арестът на момчето има връзка с училище. Освен това е имало прецеденти в миналото, когато при случаи с криминален елемент полицията изрично е предупреждавала да не се оповестява. Това, че не е подадена информация до РУО, не означава, че са погазени регламентите, може би случаят го налага, допусна Киркова.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ