+ Предложи новина
07.10.2016

Училище в Добрич се оказа с двама директори

Училище в Добрич се оказа с двама директори

  Средно училище „Любен Каравелов” в Добрич осъмна с двама директори в четвъртък. До абсурдната ситуация се стигна, след като на 6 октомври от РУО е издадена заповед за назначаване на досегашния директор на СУ „Дора Габе” Атанас Недялков, за директор на СУ „Любен Каравелов”. Припомняме, че със заповед на министъра на образованието Меглена Кунева от 2 септември, обнародвана в Държавен вестник на 16 септември, средно училище „Дора Габе” се влива в средно училище „Любен Каравелов”. Според решението, учениците от СУ „Дора Габе“ се пренасочват към СУ „Любен Каравелов“. Имуществото на преобразуваните училища се разпределя със заповед от кмета. Преди това обаче, в началото на август, в МОН бе проведен конкурс за директор на СУ „Любен Каравелов”, който бе спечелен от Светла Иванова, която впоследствие бе назначена на поста и изпълнява длъжността си.

 „Спазваме процедурата, която е бавна и тромава. След заповедта за сливане, до 30 септември течеше срок на обжалване. Сега предстои да се направи подбор и да се избере нов директор на обединеното училище”, обясни шефът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

 В 3-дневен срок двамата директори трябвало да донесат декларации, че не са болни от нещо. Декларациите вече са предоставени, а от тях става ясно, че Иванова и Недялков са здрави. И двамата са назначени за директори. Сега предстои назначена от РУО комисия, по определени критерии да направи оценка на двамата директори. „Който получи повече точки, ще бъде назначен за директор, а другият ще бъде освободен,” каза Жоро Тошков. Очаква се окончателният избор да бъде направен в началото на следващата седмица. В област Добрич това не е първият подобен абсурд. Същата ситуация се разигра преди две години, когато бяха обединени професионална гимназия и средно училище в Балчик.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.88 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ