+ Предложи новина
12.04.2021

Училищата сами ще определят дали и с колко да удължат учебната година

 Матурите ще се проведат по график, а от тях няма да отпада учебен материал за учениците в 12 клас. Новината съобщи началникът на Регионалното управление по образование в София - Ваня Кастрева пред Нова телевизия. Всяко училище ще може да удължи учебната година според потребностите си, както се случи и през миналата.

 Учебната година ще приключи в срок, но с уговорката - ако броя на заразените остане на сегашните си нива. На училище до 23 юни ще бъдат децата от 1-ви до 3-ти клас. До 30-ти юни тези между 4-ти и 11-ти клас, а 12-класниците традиционно завършват първи на 14-ти май. Ако обаче учебния материал не е взет пълноценно, всяко училищно ръководство може да удължи срока за провеждането на занятия. Учениците, които не са смогнали с взимането на уроците ще учат и през юни.

 Директорът на 119 СУ в София Диян Стаматов посочи, че тези от класовете, които имат затруднение да учат - реално до края на месец юни ще могат да продължат учебния си процес. Тези от учениците и класовете, които учиха ефективно, ще имат занимания по интерес - разхождане в града, парка, за да може да се социализира целия клас във времето, когато това беше невъзможно да се осъществи, коментира още Стаматов.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ