+ Предложи новина
21.01.2020

Ученик се самоуби в училище в Русе

  15-годишен ученик загина при неизяснен инцидент в Английската гимназия "Гео Милев" в Русе, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал тази сутрин около 7.51 часа, преди да започнат учебните занятия. На място са пристигнали веднага екипи на полицията. Засега не са известни причините, които накарали детето да сложи край на живота си.

 Деветокласникът е в това училище отскоро. Всички психолози на Ресурсния център са повикани, за да работят с учениците от гимназията. Детето е починало от нараняванията си при транспортирането му от спешния екип към болницата. Разследва се дали деветокласникът е бил бутнат или е скочил сам.

 Директорката на училището Маргарита Янакиева заяви, че момчето е било от добро семейство и не е имал притеснително поведение през изминалите дни. Според медии ученикът е паднал от прозорец. Началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева обясни, че ученикът е от девети клас. По думите й, преди началото на учебните часове не е изключено да е скочил от третия етаж, но полицията ще изясни какво точно се е случило, предаде БТА.

 "Никой не го е видял по време на скока, видели са го да лежи на земята безпомощен. В момента работят екипите за психологическа подкрепа на общината и на дирекцията "Социално подпомагане". Министерството на образованието изпраща екип за психологическа подкрепа от Варна, за да работи с учениците. За този клас днес няма да има учебни часове. Ще се оказва психологическа подкрепа, докато е нужна", обясни Георгиева. Тя каза още, че по данни на съучениците му към момента не е имало някаква причина и не са забелязали промяна в настроението на момчето. Тепърва ще се уточнява защо и как се е стигнало до ситуацията.

 Въпреки инцидента учебните часове продължават, а с децата работят психолози. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.

Източник: www.24chasa.bg

Оценка 4.9 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Народни танци Варна македонски дом
Курс по Немски
Частни уроци по Български език Бургас
Английски за 2 клас
Online тест по Английски
Банково Счетоводство
Уроци Китара
Уроци по Немски език София Младост
Курс Немски Русе
Частни уроци по Литература Варна
Курсове за Уеб Дизайн
Как да уча Английски
Народни танци София център
Курсове по Английски език за възрастни
Частни детски градини Гео Милев
Балетни школи в Пловдив
Как да науча Английски език
Латино танци Варна
Частен учител по Английски език София
Бокс тренировки
Обучение по Психология в България
Забавен Английски за деца
Уроци по Народни танци София Надежда
Балет за деца Варна
Немски език уроци
Уроци по Немски гьоте институт
Латино танци София
Учител по Математика Младост
Индивидуални тренировки по Бокс
Индивидуално обучение по Английски език София
Online обучение по Английски
Кик Бокс тренировки
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ