+ Предложи новина
08.02.2018

Ученик опита да отреже косата на учителка по време на час

Ученик опита да отреже косата на учителка по време на час

  15-годишно момче от ромски произход се опита да отреже кичур от косaта на учителката си по време на час в Пловдив. Този и други фрапантни случаи бяха огласени на отчетното годишно заседание на общинската и местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. След като не сполучило с ножицата, момчето извадило цигара, захапало я и с цялата си наглост попитало госпожата за огънче. Малко по-рано същото момче безцеремонно започнало да пръска със спрей из класната стая, което довело до масово оплакване от страна на съучениците му, които получили главоболие и сълзене на очите. Извършителят рядко посещавал учебните занятия и искал да покаже своето надмощие над връстниците и преподавателите си. След като бил заловен, с него започнал работа обществен възпитател, което в крайна сметка довело до положителна промяна в поведението на детето.

 При друг случай две момчета от дом за деца в Пловдив на възраст под 14 години са отвлекли и поставили в плен друг малолетен. След като го приковали за земята, те поставили дълга дървена летва на гърдите на жертвата и започнали да си играят на „люлка“. За щастие други малчугани чули стенанията на тормозеното дете и се притекли на помощ. Момчето е било откарано в болница с контузии, а извършителите са предадени на местната комисия.

 В поредния фрапантен случай цял клас шестокласници от пловдивско училище решава да извърши групово бягство от час. Две момичета обаче отказват да се включат в бягството и се връщат в училището. След това те станали обект на агресия. По техен адрес започнали да се леят вербални закани, включително и в социалните мрежи. Едното от момичетата не издържало и се наложило да бъде преместено в друго училище.

 Непълнолетен пък се скарал с кондуктор в градския транспорт и му насинил окото. Причината били различия в спортните им пристрастия. Контрольорът бил с фланелка на „Локомотив“, а момчето с фланелка на „Ботев“. След разменени реплики момчето ударило служителя по лицето, докато слизало от автобуса. От комисията разказаха и за непълнолетно момче от Пловдив, което се присъединило към Фейсбук група за размяна и покупка на карти за игра, подобни на нашумелите преди години карти „Ю-Ги-О“. Момчето си поръчало карти за 1200 лева, като настояло за право на преглед на стоката при куриерската фирма. След като получило поръчката, момчето избягало, без да плати. То било разкрито, заловено и предадено на комисията.

 Стана ясно и за две момичета от ромски произход, на възраст под 18 години, които взели назаем бебе от своя връстничка, сложили го в количка и отишли в голям център за пазаруване. Там започнала безразборна кражба на парфюми, които момичетата пъхали в количката, под детенцето. Служителите в мола ги забелязали на камерите и ги предали на полицията. Така случаят стигнал и до местната комисия.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ