+ Предложи новина
25.11.2016

Учениците ще изучават комунизма

Учениците ще изучават комунизма

  Комунистическият режим влиза в учебниците и учебните помагала и ще се изучава в училище 27 години след падането му. Това предвиждат промените в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, които минаха на първо четене през пленарната зала. Сред идеите е от всички институции да бъдат премахнати надписи, паметници, символи и лозунги, които възхваляват режима. Премахнатите паметници могат да бъдат предоставени на Музея на социалистическото изкуство.

 "И тук ще перефразирам Мадлен дьо Пюизие - известна френска феминитска и писателка, която казва: Мракът на вашето лицемерие е убежище за престъпленията ви. Беше внушавано, че този закон разделя нацията, беше твърдено, че по време на комунизма било създадено истинско духовно общество и хората живеели в духовен уют, били доволни от живота си... Но нямаше свобода, нямаше свобода човек да каже какво мисли. Техните дядовци и бащи псуваха Тодор Живков, но не смееха да го кажат на глас", коментира депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

 "Говори се, че българското кино е било в ренесанс. Сега ще ви прочета колко е било в ренесанс. То е било в ренесанс, само ако е отразявало правилно положително социалистическите герои. Забранен филм на комунизма е бил "Животът си тече тихо" на Бинка Желязкова. Уникална режисьорка. "Дай вода, бе, дай вода!" Тук историята е пълна с идеологеми, с измислици и неистини. Така че, моля ви, не ме прекъсвайте! Аз съм си построил моето изказване", каза от трибуната разпалено Андреев по време на дебата.

 "В този смисъл партизани е можело да има в Гърция, Югославия, Франция, Белгия, СССР, а в България е шумкари! Това са били терористи, които са работили и са водили въоръжена война срещу своето собствено правителство и парите са идвали откъде? От Кремълските звезди! Това са били платени терористи, които са тормозили българския народ. Това е факт и никой не може да го отрече! Този закон има една единствена цел - екзистенциално да реши въпроса с демагогията, наречена български комуницъм", каза още депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.87 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Интензивен курс по Английски Пловдив
Модерен Балет школи
Народни танци София Младост
Курсове по Електротехника
Курсове по Английски език Лондон
Латино танци за деца в София
Частни уроци по Немски език Хасково
Уроци по Математика Дианабад
Немски език курсове София
Тренирай с настроение Зумба
Частни уроци по Френски София
Индивидуални уроци по Френски език Варна
Балетни школи в Стара Загора
Уроци по Български език за 3 клас
Частна детска градина София Красно село
Курс по Шведски
София детски градини
Курс по Козметика
Уроци по Химия Варна
Курсове за компютри
Немски език за деца онлайн
Примерни тестове по История
Аржентинско Танго dance
Народни танци Младост 3
Частни уроци по Литература Пазарджик
Уроци по Английски
Тренировки по Бокс
Нивата в Английския език
Арабски танци
Школи по Математика Пловдив
Курсове по Английски Онлайн
Курс Йога за начинаещи
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ